2024. április 27., szombat

Magyar Szó-élőújság Tordán

A 75 éves Magyar Szó élőújságát és a Magvető gálarendezvényét pénteken 20 órai kezdettel tartjuk meg Tordán a Kultúrotthonban. Ótos András válogatásában képkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a műsor előtt.

Vendéglátónk Dobai János, a tordai helyi közösség elnöke.

A Magyar Szó részéről jelen lesz Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. vezérigazgatója, Varjú Márta, lapunk főszerkesztője, Németh Zoltán és Kabók Erika főszerkesztő-helyettesek, Fodor István nyugalmazott újságíró-szerkesztő, Kecskés István újságíró és Varga Attila, a Magvető szerkesztője, valamint Molnár Zoltán színművész, a műsorvezető Máriás Endre. Vendégünk Hajnal Jenő, az Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kovács Elvira és Fremond Árpád köztársasági képviselő, Juhász Attila, az agrártárca államtitkára, Nyilas Mihály tartományi kormányfőhelyettes, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár, valamint Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap vezérigazgató-helyettese.

A műsor folyamán fellépnek a helybeli óvodások, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület táncosai és citerásai, az Angels egyesület énekesei és a törökbecsei Jókai Mór Művelődési Egyesület tánccsoportja. Gálarendezvényünkön kisorsoljuk a Magvető idei nyereményjátékának ajándékait. Ezt követően a helybeliek részére gazdag tombola következik.