2024. május 10., péntek
TÓTHFALU

Jól kezdtek az akadémia csapatai

Március utolsó hétvégéjén elkezdődött a tavaszi idény a vajdasági utánpótlásligákban is. A tóthfalui Nyers István Akadémia korosztályos együttesei jól kezdték a szezon második felét, az első két tavaszi fordulóban ugyanis a mérlegük öt győzelem és egy vereség. A Vajdasági II. Ifjúsági Liga északi csoportjában őszi bajnok U19-es gárda a nyitófordulóban hazai pályán 4:1-re verte a prigrevicai Bratstvo csapatát, egy hét múlva pedig Volford Tibor és Veselinov Darko tanítványai az újvidéki Kabel pályájáról is elhozták a három pontot (3:1).

A Szabadkai Minőségi Serdülőligában szintén őszi bajnoki címet szerző U17-es együttes is hazai környezetben kezdte a tavaszi szezont, Rényi Alen és társai 4:2-re győztek a bajmoki Radnički ellen, a hétvégén pedig 2:1-es sikert ünnepelhettek a szabadkai Bácska 1901 otthonában. Az őszi idényben mindössze egy győzelmet jegyző U15-ös csapat tavaszi mérlege eddig egy győzelem és egy vereség. Viola Ádámék előbb 5:1-re nyertek Cservenkán, majd nagy csatában alulmaradtak a szabadkai Arenával szemben.

A 2018/2019-es idény első felében a Nyers István Akadémia kispionírjai is versenyeztek a Szabadkai Minőségi Pionírligában, a téli szünetben azonban több játékos is elhagyta a Benkó Tihamér által irányított csapatot, az idő rövidsége miatt nem tudták őket pótolni, így az U13-as gárda kénytelen volt kilépni a ligából.