2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

A rajton a horvátokkal

JÉGKORONG

Belgrádban ma kezdődik a felnőtt II. A csoportos jégkorong-vb tornája, amelyen Szerbia válogatottja az 1. fordulóban Horvátországgal mérkőzik. Az első nap további meccsei: Spanyolország–Kína és Ausztrália–Belgium, a szerb csapat elsődleges célja pedig a bennmaradás kiharcolása.

RÖPLABDA

Előnyben a piros-fehérek

A két esélyesebb, a Vojvodina és a C. zvezda szerzett előnyt a röplabda Szuperliga rájátszásának elődöntőjében. Az újvidéki címvédő csak az első játszmában bajlódott a Mladi radnikkal, a Spartacus viszont Belgrádban komoly ellenállást tanúsított, és csak öt játszmában maradt alul. A szabadkaiak 2:1-re is vezettek, a hajrában azonban a fővárosiak tapasztalata döntött. A holnapi második meccseken a Mladi radnik és a Spartacus a vendéglátók.

KOSÁRLABDA

A podgoricaiak ellen a kupáért

A regionális ABA-liga döntőjében a C. zvezda ellenfele a podgoricai Budućnost lesz. A montenegróiak az elődöntő harmadik, sorsdöntő összecsapásán idegenben verték meg (78:73) a horvát Cedevitát. A fináléban már három sikerig tart a párharc, a pályaelőnyt az alapszakaszgyőztes Zvezda élvezi.

SAKK

Emléktorna Bajsán

A bajsai Szegi Lajos Ifjúsági Sakk-klub immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szegi Lajos-emlékversenyt, ezúttal 80 résztvevővel. A 9 fordulós versenyen a gondolkodási idő 15-15 perc volt. Az élen holtverseny alakult ki 7,5-7,5 ponttal, győztesként jobb Buchholz-pontszámának köszönhetően a tavankúti Nađ Heđeši Balind nemzetközi mestert hirdették ki, második lett az újvidéki Anđelko Dragoljović, a harmadik helyen pedig a szabadkai Nikola Skenderović végzett 7 ponttal.

A további élcsoport: Miroslav Mihalj, Mladen Masal, Kovács István, Marija Dragojević 6,5-6,5, Milomir Tovilović, Solymosi András, Dragan Kozomara, Zdravko Stojanovski, Pajzer István, Varjas Sándor, Gavra Kolarić 6-6 pont stb.

Rokkantnyugdíjasok sikere

Vasárnap a felsőhegyi Művelődési Otthonban rendezték meg a falu 18. nemzetközi versenyét. A tornán tíz öttagú csapat mérte össze tudását. A svájci rendszerű, hétfordulós megmérettetésen ezúttal a zentai rokkantnyugdíjasok bizonyultak a legjobbnak, megnyerve valamennyi meccsüket. Az eredményhirdetés után kiosztották a Falusi Liga díjait is. A közel négy hónapon át tartó csapatversenyben idén Tornyos bizonyult a legjobbnak, megelőzve Orompart I. és Kanizsa csapatát.

Eredmények, nemzetközi verseny: 1. Rokkantnyugdíjasok 14, 2. Orompart I. 12, 3. Makó 9, 4. Tornyos 9, 5. Kanizsa 7, 6. Felsőhegy 6, 7. Orompart II. 5, 8. Magyarcsanád 4, 9. Deszk 3, 10. Felsőhegyi Ifik 1 pont.

Falusi Liga: 1. Tornyos, 2. Orompart I., 3. Kanizsa, 4. Felsőhegy, 5. Orompart II., 6. Felsőhegyi Ifik.