2024. április 26., péntek

Felrobbantotta magát a tűzoltók előtt

Egy tűzeset miatt riasztották a tűzoltókat, akik a helyszínre érve nem várt fejleményeket tapasztaltak.

A Valjevo melletti Divci településen kigyulladt ma egy ház és a hozzá tartozó istállóra is átterjedtek a lángok. Az eset miatt riasztották a tűzoltókat, akik a helyszínre érkeztek, majd azonnal hozzáláttak a lángok visszaszorításához.

A beavatkozás közben egy férfi a helyszínen benzinnel öntötte le, s felgyújtotta magát. Robbanást idézett elő, számoltak be a belgrádi médiaházak, amelynek következtében még a ház egyik fala is beomlott.

Nem tudni, életben marad-e férfi, akit előbb a valjevói kórházba szállítottak, majd Belgrádban kezdtek kezelni. Harmad- és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, testének nyolcvan százalékát károsították meg a lángok. A tűzoltóknak sikerült lokalizálniuk, majd eloltaniuk a tüzet.

Sajtóinformációk szerint új, állami pénzen épített házát és melléképületét is maga gyújtotta fel a férfi, ő idézte elő a tüzet. A Valjevó környékét ért 21 évvel ezelőtti földrengés áldozatainak nyújtott pénzből építette a család fel a házat.

A szomszédok elmondása szerint egy nehéz jelemmel rendelkező egyénről van szó, aki korábban pszichiátriai kezelésen is volt. Késsel a kezében várta a tűzoltókat, miután felgyújtotta a házát, számoltak be az utcabeliek, nem volt hajlandó elhagyni a melléképületet a tűzoltók kérlelésére sem. Pár perc múlva megragadta a benzines kannát és magára öntötte annak tartalmát, majd felgyújtotta magát.