2024. április 26., péntek

Batez az ezüstérmes karatézót fogadta

Újvidéken látta vendégül Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár Slobodan Bitević karatézót, aki ezüstérmet szerzett az idei guadalajarai (Spanyolország) Európa-bajnokságon, a 84 kg feletti súlycsoportban. A titkár a tartományi kormány épületében megtartott fogadáson Predrag Stojadinov edző érdemeit is kiemelte, majd hatalmas sikernek nevezte a spanyolországi ezüstöt.

– Slobodan Bitević a sikeres sportoló legjobb példája, már 2008 óta folyamatosan kimagasló eredményeket ér el egy világszerte ismert és népszerű sportágban. A sportolói karrier mellett a mindennapi életben is példát mutat a fiataloknak – mondta Batez arra célozva, hogy Bitević magiszteri címet szerzett a Testnevelési Karon.
A titkár hangsúlyozta, hogy az idei év olimpia előtti év, hiszen jövőre rendezik meg a tokiói ötkarikás játékokat. Bitević a sikerrel rengeteg ranglistapontot szerzett országunknak.

Az egykori Európa- és világbajnok, 30 éves Bitevićnek ez már a hetedik érme a kontinenstornákról, a mostani ezüst előtt két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot gyűjtött.