2024. április 27., szombat

Korcsolyaszezon után, fürdőidény előtt

A tél befejeztével már a nyárra készül a szabadkai Stadion közvállalat

A tavasz, mint a tél és a nyár közötti átmeneti évszak, remek lehetőséget nyújt arra, hogy összegezzük az elmúlt hónapokat, illetve hogy felkészüljünk az előttünk álló feladatokra. Ez a helyzet fennáll a szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat esetében is, ugyanis március elején véget ért a korcsolyaszezon, és az időjárási körülmények függvényében körülbelül két hónap múlva kezdetét veszi a fürdőidény.

Lapunk kérésére Dimitrioski Tamara, a Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója összegezte a mögöttünk álló időszakot, és megismertetett bennünket azokkal a teendőkkel, amelyek a közvállalat előtt állnak.

A Harcosok sorakozója lakótelepen található uszoda (Fotó: Benedek Miklós)

A Harcosok sorakozója lakótelepen található uszoda (Fotó: Benedek Miklós)

– A közvállaltunk egy sikeres korcsolyaszezont zárt. Az idény december elsején kezdődött, és március harmadikán ért véget. Ezen három hónap alatt több mint 25 000-en látogattak ki a városi korcsolyapályára. A belépőjegyek ára változatlan volt, és azok a polgárok, akik nem rendelkeztek korcsolyával, korcsolyát is bérelhettek. Az idén a Stadion közvállalat 250 000 dinár értékben vásárolt új korcsolyákat, mindezt azért, hogy mindenki ki tudja próbálni ezt a sportot. A szezon kezdete előtt egy új palánkot szereltünk fel, a palánk fölé pedig egy üvegfalat, ami elsősorban jégkorong-mérkőzések alkalmával a nézők biztonságát szolgálja. Természetesen a szokásos karbantartási munkálatokat is elvégeztük, és mivel elég rossz állapotban volt, a jégsimítógépünket is szervizeltük. Az idény végére sikerült beszereznünk egy újszerű állapotban lévő simítógépet. Mint minden évben, december végén télapócsomag-osztást szerveztünk a legfiatalabb látogatóink részére. Ezen esemény iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, sok kisgyerekes család kilátogatott a korcsolyapályára. Ezenkívül rengeteg sportesemény volt, jégkorongmérkőzések, műkorcsolya-versenyek, de ezen eseményeket nem a Stadion közvállalat szervezte, hanem a klubok bonyolították le – fogalmazott Dimitrioski Tamara.

A városban két fürdőkomplexum működik. A Harcosok sorakozója lakótelepen lévő fedett medence egész évben várja a látogatókat, míg a Sétaerdei medencét elsősorban a nyári hónapokban használják, viszont a téli hónapokban is üzemel, ugyanis egy ponyvasátor alatt rendszeresen otthont ad a különböző sporteseményeknek.

Dimitrioski Tamara (Fotó: Benedek Miklós)

Dimitrioski Tamara (Fotó: Benedek Miklós)

– Az idén körülbelül 2,5 millió dinárt fektetünk be a Sétaerdei medencekomplexumba. A karbantartási munkálatok mellett olyan munkálatokra is sor kerül, amik már évek óta váratnak magukra. A legnagyobb befektetésünk a lelátók alatti öltözők felújítása lesz. Ezek az öltözők, illetve zuhanyzók nagyon rossz állapotban vannak, a csempék ütött-kopottak, ezeket szeretnénk lecserélni, illetve felújítani. Emellett újabb napozófelületeket szeretnénk kialakítani, hogy ezzel is minél több látogatót vonzzunk ki a nyitott medencére. Egy új játszóteret is szeretnénk kiépíteni. Régen volt gyermekjátszótér, amely egy ideje használaton kívül van, mi ezt szeretnénk újra megnyitni. Ezeket a munkálatokat a szezonnyitásig szeretnénk elvégezni. A szezont követően egy előregyártott medence vásárlását tervezzük, amit a ponyvatető alatt helyeznénk el, és az úszóiskola szükségleteinek kielégítése céljából használnánk – mondta Dimitrioski.

A Harcosok sorakozója lakótelepi medencén folyamatosak a karbantartási munkálatok. Az igazgatónő elmondása szerint az idén, a medence megnyitása óta először sikerült lecserélniük a vízszűrőben lévő homokot, ami nagy befektetés volt a vállalat részéről. Ezenkívül sort kerítettek a légkondicionáló berendezések szervizelésére, valamint UV-lámpákat vásároltak, a vízminőség javítása érdekében.