2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Szombaton indul a rájátszás

RÖPLABDA

Hétközi fordulóval zárult a hazai röplabda-szuperligák alapszakasza, és a négy-négy legjobb csapat a hétvégén kezdi meg a bajnoki rájátszást, amelyre utolsóként a požarevaci Mladi radnik szerzett jogot. Az elődöntőben és a döntőben is három győzelemig tart a küzdelem. A nők szombaton a Jedinstvo (P)–Vizura és C. zvezda–Železničar meccsekkel kezdenek, vasárnap a férfiaknál a Vojvodina–Mladi radnik és C. zvezda–Spartacus mérkőzések lesznek műsoron.

KÉZILABDA

Megvédte címét a Vardar

Sorozatban harmadszor, összesen ötödször nyerte meg a regionális SEHA-ligát a Vardar csapata. A macedón gárda magabiztos elsőként zárta az alapszakaszt. A fehéroroszországi Breszt városában rendezett négyes döntőn az elődöntőben a hazai pályán játszó Meskovot verte (25:23), az aranyért pedig az alapszakasz-második Zagrebot (26:23). A horvát elődöntőben a fővárosiak 28:23-ra verték a našicei Nexét. A bronzért a Breszt 24:19-re verte a Nexét.

Az újvidéki Vojvodina 6., a niši Železničar 8. lett a tízcsapatos bajnokságban, a két szerb klub csatlakozott a minap elrajtolt Szuperliga-felsőházhoz.

A final four keretében rendezett sajtótájékoztatón több újdonságot is bejelentettek. Ezek közül a legfontosabbak, hogy a torna a következő szezontól változtatja formátumát, és tizenkét csapatosra bővül, két hatos csoporttal, továbbá a korábban kétszeres győztes Veszprém (2015, 2016) két év kihagyás után valószínűleg visszatér a bajnokságba.

NBA

Jól kezdődött a hajrá

Sikerült felállnia a Denvernek a sorozatban két elszenvedett vereségből (Washington, Golden State), a Nuggets fölényesen verte (113:85) az ugyancsak rájátszásszereplő San Antoniót, ezzel megőrizte matematikai esélyét a nyugati elsőségre. A siker lendületet adhat, hiszen könnyen lehet, hogy a playoff első körében épp a texasiak lesznek Jokićék ellenfelei. A szerb az est legjobbjaként 1 asszisztra járt a tripla duplától (20-11-9).