2024. március 19., kedd

Tavaszköszöntő és évadnyitó a Tájházban

A tavasz beköszöntével hamarosan megnyitja kapuit a látogatók előtt a topolyai Tájház, ahol az idei évben is számos érdekes program várja majd a látogatókat.

A tavasz, valamint a közelgő húsvét alkalmából április 15-én nyílik meg a Tavaszköszöntő kiállítás, melyre már készülnek a szebbnél szebb alkotások. Az óvodás gyermekek tavaszi kosárkákat díszítenek, az alsó tagozatos diákok osztályonként egy-egy egyedi módon dekorált hungarocell tojással gazdagítják a kiállítást, míg a felső tagozatos tanulók kertmaketteket készítenek majd. Topolya község egész területéről várják az óvodás csoportok és az általános iskolai osztályok jelentkezését, akik még szeretnének alkotni a kiállításra.

Az elkészült munkákat április 8-án, 10 és 16 óra között adhatják át a topolyai Tájházban. A kiállítás megnyitójára április 15-én, 16 órakor kerül sor.

Ezt követi majd a Szent György-nap megünneplése, ami már több éve hagyományos program, valamint egyben a Tájház évadnyitója is. Az idei évben április 18-án emlékezünk meg Szent György napjának hagyományairól, babonáiról, szokásairól.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Tavaszköszöntő kiállítás is, de a hagyományokhoz híven Szent György napján a tavaszi jeles napokhoz fűződő szokásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, de hallhatják Szent György legendáját is. Népi játékokat, táncokat, dalokat tanulhatnak, és a kézműves sarokban alkothatnak. A Taki nénik teázója különleges, jótékony teákkal várja mindazokat, akik idő közben megszomjaznak. De ha közben megéheznek, pogácsát is nassolhatnak, vagy akár zsíros kenyeret is falatozhatnak.

A rendezvényre elsősorban szervezett gyermekcsoportokat várnak, de az egyéni, felnőtt látogatókat is szívesen látják. A rendezvény ingyenes. Bővebb tájékoztatást a 024/713-515-ös telefonszámon kaphatnak. Ugyanitt jelezhetik részvételi szándékukat is az érdeklődők.