2024. április 26., péntek
HOLNAP ZENTÁN

Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője

Holnap, pénteken kerül sor a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjére a zentai Művelődési Házban, ahol négy színdarabot és tizenkét rövidfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők.

A 9.30-as megnyitót követően a kamarateremben veszi kezdetét az első filmblokk, melyben a következő munkák tekinthetőek meg: A mi kedvenc Nobel-díjasunk (Bolyai Filmműhely – Zenta), Memória (Bolyai Filmműhely – Zenta), Mostan színes tintákról álmodom (MayFly Film club – Zenta), Tudod (MayFly Film club – Zenta), A megszállott! (Bolytolányi – Zenta).

11.00 órakor tekinthető meg az Örkény Egyperces novelláinak felhasználásával készített, Füzér című színdarab a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóinak előadásában a nagyszínpadon.

12.30-kor kezdődik a második filmblokk a kamarateremben: Határidő (Zenta), A kiskutya (Magyarkanizsa), Linda (Magyarkanizsa), Képesség (Topolya).

13.30-kor tekinthető meg a Varró Dániel versei alapján összeállított, Románc című színdarab a Grund nevű csoport előadásában a kamarateremben.

15.30-kor kezdődik a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnázium csapatának előadásában Kucsov Borisz Félelem és reszketés Szabadkán című színdarabja a kamarateremben.

17.15-kor kerül sor a harmadik filmblokkra a kamarateremben: Tudod milyen? (Szabadka), Egyensúly (Szenttamás), Szerelemre várva (Ada).

18.00-kor tekinthető meg a szabadkai Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grund előadásában a Janne Teller regényéből Lénárd Róbert által színpadra írt, Semmi című színdarab a nagyszínpadon.
20.00 órától a kamarateremben, amíg a zsűri meghozza döntését, Ady 100 címmel a Művészeti Akadémia Drámaművészeti Tanszékének másodéves hallgatói Ady Endre halálának 100. évfordulójáról emlékeznek meg.

Az eredményhirdetést követően a rendezvény a Mojo Clubban folytatódik, ahol 22.00 órától a temerini Testet ölt és a magyarországi Dope Calypso zenekarok szórakoztatják a közönséget.

(A feltüntetett időpontok tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát a szervezők fenntartják!)