2024. április 27., szombat

Zentán járt a Sexnuggets

Videoklip és lemezfelvétel készült a Tississippiben

Igazán rendhagyó mulatság részesei lehettek mindazok, akik szombat este ellátogattak a zentai House of the Tississippi Blues klubba. A szórakozóhelyen ugyanis a magyarországi Sexnuggets rockzenekar videoklipjének és lemezének felvételén vehettek részt, amelynek sztárvendége Pullius Tibor, a Supernem együttes gitárosa volt.

A zenészek igen jól érezték magukat a rendhagyó koncerten (Horvát Zsolt felvétele)

A zenészek igen jól érezték magukat a rendhagyó koncerten (Horvát Zsolt felvétele)

A pergős, funk- és grunge-elemekkel is ötvözött rockzenét játszó pesti srácok (Drucker Richárd – gitár, Árva Mátyás – basszusgitár, Horváth Csaba – ének, Mátó Gergő – dob) azután döntöttek a Tississippi klub mellett, miután menedzsmentjüknek több magyarországi és vajdasági szórakozóhely meglátogatása után a zentaiakkal sikerült legjobb kapcsolatot kialakítania – nyilatkozta napilapunknak Árva Mátyás, az együttes basszusgitárosa, aki hozzátette, mivel barátság alakult ki a két vezetőség között, eldöntötték, hogy tartanak egy közös bulit, amelynek végeredménye nem csak egy koncert lesz.

– Kora délután az összes hangpróbát megcsináltuk, és mivel a lehető legprofibb módon végezték a munkájukat, sikerült mindent úgy beállítanunk, hogy a hely adottságaihoz képest a lehető legjobban szóljon – emelte ki beszélgetőtársunk, hozzátéve, néhány dal erejéig Pullius Tibor is színpadra lépett. A Supernem gitárosával egy budapesti fellépésükön találkoztak, amikor Pély Barna és zenekara előtt játszottak, Tibi pedig Barna meghívott zenészeként lépett a színpadra. Már az est folyamán nagyon jó barátság alakult ki a Sexnuggets és Pullius között, aki azóta harmadszor vesz részt az együttes koncertjein, most pedig Zentára is elutazott velük.

A Sexnuggets 2016-ban jelentette meg I’m a Sexnugget című debütáló albumát, majd 2018-ban az Élj! című EP-jét, idén áprilisban pedig megjelenik a zenekar második nagylemeze is, amelyről egy dal kivételével szombat este mindegyik szerzeményt hallhatta a közönség. Mátyás a zenéjüket olyan klasszikus hard rockként jellemezte, amely elindult a populárisabb hangzás felé, hogy jobban tudjanak nyitni a fiatalok irányába.