2024. április 26., péntek
EB-SELEJTEZŐ

A világbajnoknak nem lesz gondja

Aligha fog szenvedni a vb-győztes Franciaország a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjének H csoportjában, ahol Albánia, Andorra, Izland, Moldova és Törökország az ellenfele. A franciák ma este Moldovával kezdenek, hétfőn egy fokkal nehezebb dolguk lesz Izland ellen. A világbajnok akár egy nagyobb arányú győzelmet is összehozhat a debütáló mérkőzésen, hiszen ellenfelük a legutóbbi 12 meccsükön hétszer gólképtelen maradt. Kiélezett csatát hozhat Portugália és Ukrajna találkozója, ám az Európa-bajnokság címvédője újra számíthat Cristiano Ronaldóra, aki kisebb szünet után visszatér a válogatottba. Szerbia árgus szemmel figyelheti az összecsapást, hiszen a Sasok első ellenfele az Eb-selejtezőn Fernando Santos csapata lesz.

Egy izgalmas Nemzetek Ligája-küzdelem után Anglia végül megnyerte saját csoportját az új kupasorozatban, s magabiztosan készülhetnek a csehek elleni tusára. A szigetországiak hazai pályán szinte verhetetlenek: legutóbbi 16 meccsükből 15-öt megnyertek.

A mai program: Bulgária–Montenegró, Albánia–Törökország, Andorra–Izland, Anglia–Csehország, Luxemburg–Litvánia, Moldova–Franciaország, Portugália–Ukrajna.