2024. április 27., szombat

Hozzászoktunk az újságolvasáshoz

Falugazdász ezúttal Doroszlón is – Élőújságunk a Szentkúton járt

A Magyar Szó és a Magvető tavaszi élőújság-sorozat legújabb állomása kedden este Doroszló, a Szentkút volt. Pelt Ilona tartományi frakcióvezető helyettes köszöntötte a jelenlevőket és a vendégeket. Varjú Márta főszerkesztő ismertette az idén 75. születésnapját ünneplő vajdasági magyar napilappal kapcsolatos aktualitásokat.

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Lapunk főszerkesztője beszédében kiemelte, hogy  olvasóink érdeklődése élteti a Magyar Szót.

− Folyamatosan teszünk annak érdekében, hogy az újságot még érdekesebbé, tartalmasabbá tegyük, és ez a 75. év is arról tanúskodik, hogy az olvasók kitartanak mellettünk – hangsúlyozta Varjú Márta.

Kabók Erika főszerkesztő-helyettes elmondta, hogy a nyugat-bácskai körzet, és ezzel együtt Doroszló is, rendszeresen szerepel az újság hasábjain, Lennert Móger Tímea kolléganőnknek köszönhetően, valamint annak, hogy a helybeliek mindig nyitottak az együttműködésre. A továbbiakban a 2019-es Naptár tartalmát méltatta. A Szórványlétben I. és II., valamint a Menedékben különkiadványokról szerkesztőjük, Fodor István beszélt.

Az élőújságnak Doroszlón a Szentkút adott helyet (Fotó: Gergely József)

Az élőújságnak Doroszlón a Szentkút adott helyet (Fotó: Gergely József)

Varga Attila, a közkedvelt mezőgazdasági mellékletünk, a Magvető szerkesztője, az aktuális gazdasági eseményekről beszélgetett Fremond Árpáddal, a Köztársasági Képviselőház Mezőgazdasági Bizottságának tagjával, Ótott Róbertel, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság helyettes titkárával és Nagy Miklóssal, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnökével. Többek között elhangzott az az információ is, hogy ezentúl, ha a termelőknek bármilyen mezőgazdasággal vagy állattenyésztéssel, illetve a gazdaságok bejegyzésével, támogatásokkal kapcsolatos kérdésük, gondjuk van, akkor minden szerdán 9 és 14 óra között a helyi közösség irodájában Pilin Endre falugazdász fogadja őket.

Gergely József fotóriporter a hamarosan könyv formájában is megjelenő hódegyházi anekdotagyűjteményéből adott egy kis ízelítőt, és jól megnevettette a közönséget. Az érdeklődők a helyszínen Bágyi Sándortól, a terjesztőosztály munkatársától előfizethettek napilapunkra és megvásárolhatták a kiadványokat. A rendezvényt követően kikértük a jelenlevők véleményét a Magyar Szóról, mellékleteiről és a kiadványokról.

Ódry Árpád (Fotó: Gergely József)

Ódry Árpád (Fotó: Gergely József)

Stock János (Fotó: Gergely József)

Stock János (Fotó: Gergely József)

Csernicsek József (Fotó: Gergely József)

Csernicsek József (Fotó: Gergely József)

Gellér Eszter (Fotó: Gergely József)

Gellér Eszter (Fotó: Gergely József)

− Heti három alkalommal szoktam megvásárolni a lapot. A helyi híreket, tudósításokat olvasom el legelőbb, ezt követően pedig a Grimasz rovatot. A Magvető mellékletet is kedvelem. Szerintem a köztársasági és tartományi szintű határozatokról, döntésekről többet kellene írni – mondta Ódry Árpád.

Csernicsek József hűséges olvasónk.

− Naponta megvásárolom a Magyar Szót, hiszen hozzászoktam az újságolvasáshoz, így lettem nevelve. A mezőgazdasággal kapcsolatos írásokat kedvelem, és a Magvető mellékletet. Hasznos információkat találok a mellékletben, csupán egy kivetnivalója van, mégpedig az, hogy lehetne vastagabb, terjedelmesebb. Az anyalapban kissé hiányolom a különböző zenei stílusokkal kapcsolatos írásokat – vélekedett József.

Stock János fotóival néhanapján olvasóink is találkozhatnak hasábjainkon.

Naponta olvasom a Magyar Szó internetes kiadását. A közérdekű információk, a politika és a kultúra érdekel a leginkább. Szeretem a rövid, de velős írásokat, hiszen a mai rohanó világban erre jut idő. Rendszeresen válaszolok az internetes körkérdésre is. Jómagam is foglalkozok fényképezéssel, Ótos András képeit kedvelem – vallotta János.

Gellér Eszter az ifjúságot és a néptáncot érintő témákból látna szívesen többet hasábjainkon.

Főleg a kultúrával, gazdasággal kapcsolatos írásokat követem figyelemmel. Szerintem többet kellene írni az ifjúságot érintő témákról, valamint a néptáncról. A Képes Ifjúság mellékletet is kedvelem, valamint a keresztrejtvényeket – ecsetelte Eszter.