2024. április 27., szombat

Indul a felkészítő tanfolyam

A Mezőgazdasági Karra 680 elsőéves hallgató iratkozhat be

Az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karán szombaton kezdetét vette az érettségizők ingyenes felkészítése a kar felvételi vizsgájára. A kar tanárai által megtartott órákra azokat a végzős középiskolásokat várják, akik itt kívánják folytatni a tanulmányaikat. Matematika, biológia, kémia és vállalati gazdaságtan felkészítőket tartanak március 23-án, április 13-án és 20-án, valamint június 1-jén is a Mezőgazdasági Kar amfiteátrumaiban. Az érdeklődők a http://polj.uns.ac.rs, valamint a www.facebook.com/poljoprivrednifakultetnovisad webhelyeken találják meg a megfelelő információkat.

Fotó:Dávid Csilla

Fotó:Dávid Csilla

Az első felkészítő órák iránt nagy volt az érdeklődés. Prof. dr. Branislava Belić prodékántól elmondta, tavaly sem okozott gondot a Mezőgazdasági Karnak feltölteni a rendelkezésre álló szabad helyeket elsőéves egyetemi hallgatókkal.

– A korábbi évekhez hasonlóan az idén is felkészítő órák felkínálása mellett döntöttünk, négy tantárgy esetében szervezzük ezt meg, természetesen abból a négy tantárgyból, melyekből a jelentkezőknek felvételi vizsgát kell tenniük június végén. Öt terminust határoztunk meg, minden alkalommal három órát tartunk. Az eddigi tapasztalataink azt mutatták, hogy a felkészítőkön részt vevő tanulók sokkal könnyebben leteszik a felvételit, jobb eredményeket érnek el, és gond nélkül beiratkozhatnak az első évre – jelentette ki Belić.

A kar iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés.

– Összesen 680 egyetemi hallgató iratkozhat be a karra, 515 állami költségen, 165 pedig önköltségen tanulhat nálunk. A jelentkezők 14 tanulmányi program közül választhatnak – ismertette a részleteket az oktatási prodékán.

Egyébként az állatorvosi tanulmányok iránt mutatkozik évről évre a legnagyobb érdeklődés, annak ellenére, hogy ez integrált képzés, hat éven át tart. A második helyen rendszerint a növényvédelmi tanulmányok állnak, de a többi agronómiai program is népszerű – fejtette ki nyilatkozatában Belić.