2024. április 27., szombat

Működésre, rendezvényszervezésre

Helyi közösségi támogatások a civil szférának és a sportegyesületeknek

Topolyán a községi önkormányzat támogatása mellett több helyi közösség is juttat bizonyos anyagi eszközöket a területén működő civil szervezetek, sport- és művelődési egyesületek, valamint a vallási közösségek fenntartási költségeire, illetve az általuk szervezett rendezvények résztámogatására.

A Topolyára vonatkozó szerződéseket a napokban az egyesületek képviselői, illetve Mirić Namestovszki Kornélia, a topolyai helyi közösség tanácselnöke látta el kézjegyével. Az idei évben 22 sportegyesület és 43 civil szervezet, illetve hagyományosan a két művelődési központ is részesült támogatásban.

– A polgári egyesületek számára odaítélt keret ebben az évben 900 ezer dinárt tesz ki, a sportszervezetek ezúttal összesen 1,2 milliós támogatásból gazdálkodhatnak. A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ és a Vuk Karadžić Szerb Művelődési Központ, pedig 1-1 millió dináros összegű juttatásban részesült – mondta el a tanácselnök, aki arról is szólt, hogy a szervezetek számára negyedévenként történik meg eszközök átutalása. Valamennyi községi kedvezményezettnek kötelezettsége az év végén elszámolni a támogatás összegével, mint ahogy ez a feltétele a további támogatásokra vonatkozó pályázatokon való részvétel sikerének.

A bajsai szervezetek 1 millió 800 ezer dináros támogatásban részesültek

A bajsai helyi közösség területén működő egyesületek, szervezetek támogatására vonatkozó szerződéseket Bajsán is a minap kötötték meg. Ezzel kapcsolatban Plohl Edvintől, a helyi közösség titkárától megtudtuk, hogy 22 civil és sportszervezet, három egyház és a helyi általános iskola részesült az idén a falu anyagi támogatásában.

– Összesen 1 millió 500 ezer dinár támogatási keret állt a rendelkezésünkre a művelődési és sportszervezetek számára. A faluban tevékenykedő 3 gyülekezet, vagyis a katolikus, az evangélikus és a pravoszláv egyház, továbbá a Testvériség-egység Általános Iskola részére összesen 300 ezer dinárt tudtunk fordítani, működési költségekre és a rendezvényeik résztámogatására – nyilatkozta a helyi közösség titkára.