2024. április 19., péntek

Megemlékezések az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról

Bácskossuthfalva, Topolya, Kishegyes

BÁCSKOSSUTHFALVA

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörése alkalmából szervezett megemlékezés Bácskossuthfalván holnap 14 óra 30 perckor kezdődik a református templomkertben. Hagyományosan 15 órától ökumenikus istentiszteletet mondanak a templomban, majd 16 órától ünnepi megemlékezés és koszorúzás kezdődik a Kossuth parkban. Köszöntőt mond Vicsek Annamária, az oktatási minisztérium államtitkára.

TOPOLYA

A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezete és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt topolyai–kishegyesi körzeti szervezete az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából március 14-én, ma délután16 órakor koszorúzással egybekötött közös megemlékezést tart Topolyán, a Nyugati temetőben, a Hősök sírjánál.

KISHEGYES

Holnap 11 órakor a Nyugati temetőben az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra kitörésére emlékeznek Kishegyesen. A műsort a helyi közösség és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület rendezi. A rendezvényt az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjainak és a művelődési egyesület énekcsoportjának fellépése teszi ünnepélyesebbé.