2024. március 28., csütörtök

Töretlenül érdeklődő nagyszülők

Már lehet jelentkezni a VM4K őszi informatikai tanfolyamára

Immár harmadik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a Nagyszülők online nevet viselő nagyszülők és nyugdíjasok képzését. A hat héten át tartó képzés László Aranka informatikatanár vezetésével zajlik szerdánként a délelőtti órákban.

Kosányi Tamás, a VM4K képzési referense elmondta, hogy nem zárkóznak el az újabb képzések megszervezésétől, hiszen az érdeklődés hónapok óta töretlen.

– Amikor az első képzést elindítottuk, nem gondoltuk volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Hónapok távlatából látjuk, hogy ez hatalmas sikerprogram, hiszen eddig közel ötven személynek tudtunk segítséget nyújtani az online és a számítógépes világba való felzárkózásban. Nők és férfiak egyaránt jelentkezhetnek, de azt figyeltük meg, hogy a nők többségben vannak – nyilatkozta lapunk kérdéseire a VM4K képzési referense. Hozzátette, hogy még sokan várólistán vannak, így a következő képzésekre is beteltek a helyek, de az ősszel induló tanfolyamra már jelentkezhetnek a tanulni vágyók.

Az érdeklődők a 024/670-010-es telefonszámon, az office@vm4k.org.rs e-mail-címen vagy személyesen a központ portáján jelentkezhetnek.