2024. március 29., péntek

Ajándék az első babáknak

Oromhegyesi kisfiú és martonosi kislány az év első újszülöttjei

Családbarát önkormányzat lévén a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert, mint minden évben, idén is látogatást tett az év elsőszülött babáinál.

Fejsztámer Róbert a kis Márkkal és családjával (Puskás Károly felvétele)

Fejsztámer Róbert a kis Márkkal és családjával (Puskás Károly felvétele)

Két fiatal házaspárhoz és csemetéikhez látogatott el, akik rácáfoltak arra a statisztikai adatra, miszerint a családalapítás és a gyermekvállalás ideje kitolódott, és egyre később érkezik meg a trónörökös. Martonoson egy kislányhoz érkezett a polgármester, míg Oromhegyesen egy kisfiú volt az, aki az év elején látott napvilágot. Fejsztámer Róbert oromhegyesi útját követően lapunknak a következőket emelte ki.

– Az önkormányzat családbarát programjának köszönhetően, amely minden évben azzal kezdődik, hogy meglátogatjuk az abban az évben újszülött gyerekeket, meg is tudjuk őket ajándékozni. A családok egyszeri, ötvenezer dináros juttatásban részesülnek, emellett természetesen minden egyes újszülött baba, attól függetlenül, hogy melyik hónapban látja meg a napvilágot, kap egy egyszeri 15 ezer dináros támogatást, illetve emellé a családok kapnak még egy hozzávetőlegesen háromezer dinár értékű babacsomagot – mondta el Fejsztámer Róbert, aki arra is kitért, hogy mi mindent tesznek még a többszörösen Családbarát Önkormányzat díjjal büszkélkedő községben.

– Fontos kiemelnünk az ingyenuzsonnáztatási programunkat, illetve azt is, hogy a középiskolások és a felsőfokú tanulmányaikat végzők is számíthatnak ösztöndíjra, mindemellett az utaztatás támogatását is kiemelten kezeljük – emlékeztetett a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy mindezzel a legfőbb céljuk, hogy a községben élő családok életét megkönnyítve ösztönözzék őket az itthon maradásra.

Oromhegyesen Perpaueréknál a kis Márk már a második baba a családban. Testvérével, a kis Milánnal teljes egyetértésben, babaillatban fürödve élik mindennapjaikat. A szülők itthonra terveznek, mindketten a községben kaptak és vállaltak munkát, éppen ezért még azt sem tartják kizártnak, hogy újabb utód érkezzen. Legalábbis, a feltett kérdésre, hogy nagycsalád lesznek-e, nem érkezett nemleges válasz részükről.