2024. április 27., szombat

Feljelentették Zorana Mihajlovićot

A CarGo hivatali helyzettel való visszaéléssel terheli a minisztert

A CarGo gazdasági társaság hivatali visszaélés címén bűnvádi feljelentést tett Zorana Mihajlović közlekedési, építésügyi és infrastrukturális miniszter ellen. Mint azt a bűnvádi feljelentésben kiemelik, Zorana Mihajlović, túllépve miniszteri felhatalmazásán, 2018 decemberében a CarGo együttműködő partnerei gépkocsijainak az elkobzására utasította a belgrádi közigazgatási hivatal közlekedési felügyelőségét.

A közlekedési minisztérium közleményben reagált a feljelentésre, ebben pedig közölte, hogy a CarGo a közúti utasszállításról szóló törvény rendelkezéseivel ellenben üzletel. Emellett a minisztérium megcáfolta az állítást, hogy Zorana Mihajlović bármire utasította volna a városi közigazgatási hivatalt, „mivel tudja, hogy ez nem tartozik a hatáskörébe”. A feljelentés célja az, hogy a CarGo a jövőben is törvényellenes módon üzleteljen, emelik ki a közleményben.

A bűnvádi feljelentés Dragan Marković városi közlekedési felügyelőre, valamint több, ismeretlen személyre is kiterjed. A szóban forgó gazdasági társaság hangfelvételt is csatolt a feljelentéshez. Ezen állítólag az egyik gépkocsi-elkobzás alkalmával a helyszínen jelenlevő kommunális rendőr azt mondja, hogy a járművet Zorana Mihajlović utasítására kobozzák el, de azt is közli, hogy „a gépjármű elkobzása kollaterális kár, itt felsőbb érdekekről van szó.” Mindezzel egy időben a CarGo bejelentette, hogy pénteken, március 15-én tiltakozást szervez a köztársasági kormány épülete előtt.