2024. május 8., szerda

Đoković és Oszaka is győzelemmel kezdett

Az egyaránt világelső Novak Đoković és Oszaka Naomi is győzelemmel mutatkozott be szombaton az Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztornán.

A férfiak versenyében első kiemelt szerb sztár a hazaiak versenyzőjét, Bjorn Fratangelót győzte le egy szoros és egy sima játszmában a második fordulóban.

A játéknap meglepetéseit a kanadai Félix Auger-Aliassime, valamint a 40 éves horvát Ivo Karlović szállította: előbbi a torna kilencedik helyen kiemelt játékosát, a görög Sztefanosz Cicipaszt búcsúztatta, míg utóbbi 18 évvel fiatalabb honfitársát, a 11. helyen kiemelt Borna Ćorićot győzte le két szettben.

A nők versenyében a címvédő, US Open- és Australian Open-győztes japán Oszaka a francia Kristina Mladenović felett diadalmaskodott. A két játékos két hete Dubajban is összecsapott egymással, akkor Babos Tímea párostársa nagy meglepetésre legyőzte a világelsőt.
A játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzését a hazai közönség előtt szereplő Venus Williams nyerte: a 38 éves amerikai teniszező a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovát győzte le három szettben, 2 óra 28 perc alatt.