2024. április 27., szombat

Virtuális vízügyeink

Internetes szolgáltatásokat vezet be a kishegyesi Kommunál Közvállalat – Faluszépítés falunapra

Kishegyes község területén a Kommunál Közvállalat feladata a vízszolgáltatást. Március elsején egy újítást vezetett be, lehetőség nyílik vízóra-leolvasásra és számlázásra az internet útján. Emellett más újdonságok is várják a fogyasztókat – számolt be lapunknak Kormányos Levente, a közvállalat igazgatója.

Aki online jelenti a vízóraállást, az öt százalék kedvezményt kap (Lakatos János felvétele)

Aki online jelenti a vízóraállást, az öt százalék kedvezményt kap (Lakatos János felvétele)

– El kell mondani, hogy az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött a vállalat ügyvitele. Néhány napja indítottuk el az új online ügyviteli rendszerünket, amely lehetővé teszi a vízórák állásának bejelentését a honlapunkon. A felhasználói fiók segítségével lehetőség nyílik az ún. elektronikus számlázásra is. Ez azt jelenti, hogy ha a fogyasztó megadja az e-mail-címét a felhasználói fiókban, akkor a jövőben a számlát nem a postai címére fogja kapni, hanem elektronikus formában küldjük el neki. Így a számlát gyorsabban és biztosabban meg fogja kapni, és ez a megoldás környezetbarát is. A felhasználói fiók által lehetőség nyílik hibabejelentésre és észrevételek megfogalmazására a munkánkkal kapcsolatban. A felhasználói fiókról azt kell tudni, hogy most kézbesítjük a februári számlákat, s ezek hátlapján mindenki megtalálja a felhasználói nevét és a jelszavát. A belépés a felhasználói fiókba úgy néz ki, hogy a felhasználó felmegy a www.jpkomunal.rs honlapra, és megkeresi a Felhasználói fiók menüpontot. A számla hátoldalán lévő felhasználói névvel és jelszóval belép, s itt hozzáférhet a felsorolt szolgáltatásokhoz – mondta el az igazgató, aki szerint ez nagyon hasznos segítség lesz a felhasználók számára. A felsorolt szolgáltatások mellett a felhasználók a fiókban a számlaegyenlegükről is naprakész információt kaphatnak.

Az internetes ügyvitel mellett a Kommunál Közvállalat nagyban készül Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulójára is. Ennek jegyében gőzerővel szépítik és rendezik a falut – hangsúlyozta Kormányos.

– Új szemeteseket helyezünk ki faluszerte, és hamarosan egy hulladékszedési akciót is szervezünk. Erre Kishegyes és a nagy híd közti részen fog sor kerülni. Emellett javítjuk és rendezzük a játszótereket. Rengeteg a teendő, és viszonylag kevés idő áll a rendelkezésünkre falunapig – mondta az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy addig igyekeznek minél jobb állapotba hozni a települést.