2024. április 26., péntek

Bolyaisok az élvonalban

Az önkormányzat illetékesei fogadták a kiváló eredményeket elérő diákokat

Sajtótájékoztatón ismertette a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium diákjainak sikereit Czegledi Rudolf polgármester, Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja, Csikós Pajor Gizella igazgató, valamint a MTS Telekom számítástechnikai versenyén sörkollektorukkal és az ahhoz kapcsolódó intelligens vezérléssel kiemelkedő eredményt elérő négy diák (Acsai Hermina, Horváth István, Barsi Árpád, Hugyik Kornél) és tanáruk, Esztelecki Péter.

Az áprilisban Berlinbe utazó bolyais csapat tagjai az önkormányzat illetékeseivel (Gruik Zsuzsa felvétele)

Az áprilisban Berlinbe utazó bolyais csapat tagjai az önkormányzat illetékeseivel (Gruik Zsuzsa felvétele)

A verseny podgoricai döntőjén is sikerrel bizonyító csapat jutalma, hogy részt vehetnek az áprilisban Berlinben megrendezésre kerülő, ID TechEx Show nevű rangos informatikai kiállításon és konferencián. A nyeremény nemcsak a fejenként 400 eurós belépőjegyet foglalja magában, hanem a szükséges repülőjegyet, valamint a szállás és az étkezés költségeit is.

Perpauer Attila és Czegledi Rudolf hangsúlyozták, hogy büszkék a csapat eredményére, és a község elismerése jeléül a polgármester ajándékcsomagot adott át a négy diáknak, mentoruknak és igazgatójuknak.

A diákok ismertették a versenyre beadott munkájukat, amelynek elkészítéséhez még 2017-ben fogtak hozzá. Több versenyen is indultak vele, folyamatosan dolgoztak a fejlesztésén, de az erős mezőny láttán így sem voltak biztosak abban, hogy továbbjutnak a döntőre. Tanáruk és igazgatójuk szerint az eredmény azért is kiemelkedő, mert magyar csapatként tudtak helytállni egy szerb nyelvű versenyen. A projekt során nemcsak informatikai tudásuk fejlődött, hanem együttműködési készségük és csapatmunkában való jártasságuk is nőtt.