2024. április 27., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Négymillió dinár az Ivan Sarić Műszaki Iskolának

A tartományi kormány jóváhagyta a Miloš Crnjanski Vajdasági Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, valamint a Vajdasági Román Művelődési Intézet idei pénzügyi és munkatervét.

A testület határozata értelmében 4,37 millió dinárt fordítanak a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola egy új objektuma építésének műszaki dokumentációjára. Ez lesz a kezdeti lépés afelé, hogy megoldják a kétnyelvű, több mint 1300 tanulót befogadó tanintézmény nagy gondját, tudniillik az iskolában nincsenek megfelelő helyiségek a gyakorlati oktatásra. Egyébként ezt a szakközépiskolát is felöleli a közberuházások irányításával megbízott országos kormányirodának a közrendeltetésű objektumok felújítására vonatkozó terve.

Az Igor Mirović tartományi kormányfő elnökletével tartott mai ülésen a testület úgy döntött, hogy 1,5 millió dinárral támogatja a parasport segítségével történő társadalmi integrációra irányuló európai uniós IPA-projektumot, amely a Szerbia és Bosznia-Hercegovina együttműködését serkentő, a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó, határon átnyúló program része. A 15 hónaposra tervezett projektum költségvetése 253 ezer euró, ebből az EU 224 ezer eurót biztosít. A vezető partner a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, a többi résztvevő pedig Bosznia-Hercegovina Olimpiai Bizottsága, Inđija község, valamint Vajdaság AT Európai Ügyek Alapja.