2024. április 27., szombat

Együttműködés a turizmus fejlesztéséért

Vajdaság Képviselőházában tegnap tartották a határon átnyúló központi Duna-régió idegenforgalmi fejlesztését célzó projektum (Central Danube Tour) zárókonferenciáját. A terv megvalósítása 576 ezer euróba került, ebből 490 ezret az Európai Unió adott a Horvátország és Szerbia együttműködését elősegítő, 2014 és 2020 közötti időszakot felölelő Interreg-IPA-program eszközeiből.

Nebojša Drakulić tartományi regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati segédtitkár a határokon átnyúló együttműködési projektumok fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen ezek, mint fogalmazott, a kölcsönös bizalmat és a jószomszédi kapcsolatokat építik. „A Duna nemcsak folyami szállítási útvonal, hanem jelentős turisztikai hely is, és kétségtelen, hogy a Central Danube Tour projektum, amely hamarosan sikerrel zárul, jelentősen növeli az idegenforgalmi kínálatot, és a helyi lakosság hasznára lesz a folyó mindkét partján” – mondta Drakulić.

A vajdasági szaktitkárságon kívül a projektum megvalósításában részt vett Eszék-Baranya megye, valamint annak Fejlesztési Ügynöksége, a Duna Kompetenciaközpont és a horvátországi Ilok önkormányzat.