2024. április 27., szombat

Nemes Viktor – zsinórban harmadszor

Nagybecskereken kihirdették a 2018-as esztendő legjobb sportolóit, amely címet a férfimezőnyben zsinórban harmadszor a zentai Nemes Viktor birkózó érdemelte ki, aki a tavalyi évből Eb-ezüsttel és vb-bronzzal dicsekedhet. A női mezőnyben is küzdősportos, Marina Radičević karatézó nyert, aki országos bajnoki címe mellett aranyérmes lett az U23-as Eb-n.

Az ifimezőnyben Dimitrije Levajac asztaliteniszező, a lányoknál Anja Milovanović nyert, a kadétoknál Luka Blagojević röplabdázó és Dunja Rajić karatézó. A nem olimpiai sportok kategóriájában Svetozar Gostojić modellező és Marina Đekić kick-boxos kapott elismerést, a junioroknál két tekéző, Vuk Boškov és Vladana Obrenović.

Az egyesületek kategóriájában az országos bajnok Proleter Birkózóklub lett a befutó, a nőknél a Kristal Tekeklub. Az edzőket illetően sem volt nehéz kitalálni, ki kapja a legnagyobb elismerést: ezt Vojislav Trajković, a birkózók szakvezetője érdemelte ki. A legjobb sportmunkásnak járó elismerést Zoran Pavlović vehette át, a fogyatékkal élő sportolók között pedig Ivan Živkov nyert. Különdíjban részesült Stojan Popov, Slavko Anđelov és Szalma Károly, az életműdíjat Veselin Vučićević legendás evezősedzőnek ítélték oda.

A díjátadást számos politikus, edző és szakvezető tisztelte meg, közöttük Slobodan Boškan egykori röplabdázó, Binder Aranka sportlövő, Željko Trajković birkózó, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke, Milorad Dokmanac, a birkózók szövetségi kapitánya, valamint Sztojan Dobrev és Sreten Damnjanović, a kötöttfogású birkózóválogatott edzői.