2024. április 20., szombat

A TSC már rajtra kész

Nem titkolt cél a Szuperligába jutás

A TSC csapata sikeres felkészülési időszakon van túl, így várják a bajnokság folytatását. Ilyenkor nem az eredmény a fontos, mégis kiemelhető, hogy a barátságos mérkőzéseken olyan jól teljesítettek, hogy a csapat veretlenül zárta a felkészülési időszakot. Szerdán a zentai stadionban az ellenfél a kruševaci Trayal.

A csapat irányítását a bajnokság nem túl fényes kezdetét követően Szabó Zoltán sportigazgató vette át. A gárda ezt követően zsinórban nyerte a meccseket, a bajnokság őszi részének a végére a TSC a közvetlen élvonalba zárkózott fel. Az I. liga tabelláján a harmadik helyen, az éllovas mögött mindössze kétpontos lemaradással várják a szerdán, február 27-én esedékes folytatást.

Az őszi idény végeztével a játékosok néhány hetet pihentek, január 1-jétől saját edzésprogram szerint gyakoroltak. A hivatalos felkészülést január 14-én kezdték meg az akadémia pályáin. Az első edzőmérkőzésen szuperligás újvidéki Proletert 4:2-re, a magyar NB II.-es Békéscsabát pedig 2:1-re sikerült legyőzniük. A felkészülés második szakasza Törökországban zajlott, ahol a moszkvai Csertanovo ellen 3:2-es győzelemmel rajtoltak, majd az ukrán Vorszkla Poltava U21-es gárdáját 5:0 arányban sikerült leiskolázniuk. A lengyel másodosztályú TS Podbeskidzie, valamint a Csíkszereda csapata ellen 1:1-es döntetlent játszottak. A hazatérést követően a felkészülés hajrájában a Sinđelić csapatát 2:0, majd az óbecsei gárdát 2:1 arányban sikerült felülmúlniuk.

Szabó Zoltán vezetőedző elmondta, nagyon elégedett a felkészülés menetével. A törökországi edzőtáborban is kifogástalan, a kor követelményeinek megfelelő feltételek mellett készülhettek, akárcsak az akadémián. Figyelmeztetett azonban, hogy egy dolog a felkészülés, amit mindenki nagyon komolyan vett, de most már élesben kell bizonyítani.

Szabó azt is elmondta, hogy kisebb változások is vannak a keretben. Čordašić, Damnjanović, Denković és Bastajić távozott, a harmadik számú kapust, Hajagos Tamást pedig fél évre Magyarországra adták „kölcsön". A támadósort tovább erősítették, Nenad Lukić az Inđija csapatából, Ersan Rovčanin a Gornji Milanovac-i Metalacból igazolt át. Mindkét gólerős labdarúgó már az edzőmérkőzéseken is betalált többször is. Aleksandar Erak is ismét a topolyaiak rendelkezésére áll, őt az óbecseiek vették kölcsön egy félidényre. Stojaković Dejan csak visszatért – hisz a TSC volt védőjátékosáról van szó, aki a belcsényi Cement csapatától érkezett.

Slobodan Lalić a TSC-ből a Csíkszereda csapatához igazolt. A törökországi felkészülési meccsen már a székely csapatnak játszott. Azóta pedig már megszerezte első bajnoki mérkőzésen lőtt gólját is. A Csíkszereda mezében a bákói Aerostar ellen a román másodosztályban egy remekbe szabott fejes góllal debütált.

Törökországban ott volt két 2001-ben született, ifjúsági korú játékos, a Spartacusból érkező Cetina és a saját nevelésű Kudrić, valamint a Bajsa tehetséges hálóőre, Damjanović is. Őket a jövőben tervezik beépíteni a csapatba.

A klubban remélik, hogy ősztől, a következő idénytől kezdve évente megmérkőzhetnek a Crvena zvezdával és a Partizannal is, vagyis a Szuperligában való szereplés jogát a tavasz folyamán sikerül kiharcolni.

Topolyán a régi városi stadion helyén az akadémia centerpályájának az építése is megkezdődött. A 4000 férőhelyes többfunkciós objektum a tervek szerint 2020 folyamán készül el. Addig a TSC a zentai stadionban játssza hazai mérkőzéseit.