2024. április 27., szombat

Tornagyőzelemmel javított az Eger

Az Eger női vízilabda-csapatának tornagyőzelmével zárult a regionális Duna-liga második, nagykikindai állomása, így a hevesi gárda elsőként jutott be a sorozat március végén Romániában esedékes négyes döntőjébe. Biros Péter együttese mind a hat mérkőzését megnyerte a hétvégén, lányai közül Szilágyi Dorottya nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a fiatal klasszis játéktudása kiemelkedett a mezőnyből. A szakvezető elmondta, míg a sorozat első állomásán, decemberben Szentesen hiányos csapattal tudtak kiállni, a hétvégén már az összes játékosa vízbe szállt, így nem csoda, hogy mindegyik mérkőzésükön magabiztosan nyertek, és ezzel a végső győzelem toronymagas esélyeseivé váltak.

Az eddigi két torna összesítését figyelembe véve a második helyen a Szentes, a harmadikon a belgrádi Palilula, a negyediken pedig a Crvena zvezda végzett, utóbbi azonban nem lesz ott márciusi final fouron, mivel a rendező jogán a bukaresti Rapid a negyedik résztvevő. A bukarestiek egyébként az ötödik helyen végeztek, míg a sort az újvidéki Vojvodina zárja.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a sorozatot a térség női együttesei hívták életre, s a nemzetközi mérkőzések hiányát hivatott áthidalni.