2024. április 27., szombat

A hely, ahol jót lehet enni és bulizni

A közeljövőben számos újdonság várja az érdeklődőket a zentai Mojo Clubban

Tavaly nyáron új korszak kezdődött a népszerű zentai szórakozóhely, a Mojo Club életében. Ahogyan akkoriban lapunk is beszámolt róla, Lučić Viktor, aki több mint két és fél évtizedig volt a klub tulajdonosa, eladta azt Árokszállási Imre zentai vállalkozónak.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A hír felborzolta a kedélyeket, és sokan nagyobb változásokat is előrevetítettek, az azóta eltelt bő fél évben azonban bebizonyosodott, hogy a jelenlegi tulaj családjával karöltve az elődje útját követve és a klub szellemiségét tovább éltetve irányítja a működését, sőt több fontos fejlesztést is eszközöltek, amit a közeljövőben is folytatni szeretnének.

Árokszállási Imre elmondta, mindenekelőtt a hangtechnikai berendezéseket újították fel, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek az infrastrukturális fejlesztésekre is: korszerűsítették a szellőzőrendszert, lecserélték a nyílászárókat, felújították a vízvezeték-hálózatot, és az egész épületet szigetelték, aminek köszönhetőn a nyári és a téli időszakban egyaránt szabályozták a helyiség hőmérsékletét. A tulajdonos szerint a vendégek mindezt közvetlenül nem nagyon érezhetik meg, viszont nagyban segítették általa az ott dolgozók munkáját, arról nem is beszélve, hogy olyan berendezéseket is beszereztek, amelyek úgyszintén a munkatársaik kényelmét, biztonságát szolgálják. A minap a konyhahelyiséget is korszerűsítették, ami a vendégek kényelmét is szolgálja majd, mivel minden bizonnyal felgyorsul az ételek felszolgálása, valamint a választék is bővül. Árokszállási kifejtette, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseik között szerepel egyebek mellett az is, hogy a szórakozóhelyen ebédet is felszolgáljanak.

– Nekem ez szívügyem, mert én is szeretem a finom ételeket – jegyezte meg ennek kapcsán a tulajdonos, aki elmondta, ennek ellenére semmiképpen nem szeretnének rivalizálni a többi zentai étteremmel, túlnyomórészt amolyan pubételek szerepelnek majd a kínálatukban. A munkatársak tekintetében sikerült egy olyan ütőképes csapatot kialakítaniuk, amelynek tagjai elfogadják a Mojo szellemiségét és működésének stratégiáját, valamint a vendégek által megkívánt munkamódszerekkel dolgoznak.

– Az elképzelésünk egy olyan csapat összeállítása, amely minden téren tudja fejleszteni a Mojót – hangsúlyozta beszélgetőtársunk, aki rámutatott, a hely a kezdetektől bluespubként működött, amelyben a klubzenének kell előnyben részesülnie, és a jövőben is meg szeretnék tartani a Mojo imázsát, ugyanakkor a fiatalok igényeit is szem előtt tartják, ezért a potenciális közönség szélesebb rétegeit is meg szeretnék szólítani, aminek érdekében Petković Oliver zentai zenész és zenetanár személyében műsorszervezőt is alkalmaztak. Árokszállási szerint a vendégek már március elsejétől megtapasztalják majd azokat a minőségi változásokat, amelyek remélhetőleg mindenki számára kedvezőek lesznek.

Az új tulajdonos elmondása szerint elégedett a szórakozóhely működésével és az oda látogató vendégek számával, mert tisztában van azzal, hogy az emberek elvándorlásával a Mojóba látogatók is fogynak, és ilyenkor minden trükköt és reklámfogást be kell vetniük a vendégek odavonzása érdekében, majd ha ez sikerül, meg is kell őket tartaniuk.

– A Mojo Clubnak olyan kulturális szórakoztató központnak kell lennie a térségben, ahol jót lehet enni is – jegyezte meg végül a szórakozóhely tulajdonosa.

– A Mojónak mindig is volt egy dinamikája, ezt mindenképpen folytatni szeretnénk – csatlakozott a beszélgetéshez Petković Oliver, a Mojo műsorszervezője, aki azt emelte ki, hogy mind több fiatalt szeretne a szórakozóhelyre vonzani, színvonalas programokat nyújtva számukra, az irodalmi estektől kezdve az előadásokon keresztül a koncertekig.

– Meg szeretnénk mutatni az ide látogató fiataloknak, hogy az élő zene az igazi, ennek van minősége, ezt kell élvezni – hangsúlyozta a programszervező, aki elmondta, a klubban eddig hagyományosan megrendezett események (születésnap, bluesfesztivál, sörfesztivál stb.) mellett újakat is terveznek. Így március 2-án indítják útjára a Mojo Youth Academy fesztivált, amelyet idén egynaposra terveztek, de a jövőben akár két-három naposra is bővülhet majd. Az idei első Mojo-akadémián három zentai zenekar lép majd fel, ugyanis ezzel is esélyt szeretnének adni a kezdő zenekarok számára, hogy színvonalas színpadon és szórakozóhelyen léphessenek fel. Hozzátette, a tervek szerint az elkövetkezőkben mindenképpen jobban odafigyelnek majd ezekre a kezdő formációkra, és igyekeznek minél több lehetőséget biztosítani nekik a zenélésre, ugyanis – ahogyan fogalmazott – ők képviselik a jövőt. Egy héttel később, március 9-én a Mojo születésnapi buliján az In Progress zenekar lép fel. Az azt követő hétvége is izgalmasnak ígérkezik, március 15-én a Fák Alatt és a Twentees magyarországi indie rock zenekar, 16-án pedig John Paul Keith memphisi (USA) énekes és dalszerző koncertezik együttesével a Mojóban.