2024. április 27., szombat

Csökkent a betegszabadságon lévő buszsofőrök száma

A Subotica-trans a hétfői iskolakezdésre való tekintettel igyekszik sűríteni a járatok számát

Mint ahogy lapunk már többször írt róla, a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat a betegszabadságon lévő járművezetők magas száma miatt kénytelen volt csökkenteni járatainak számát, és a szombati menetrend szerint közlekedni. Hétfőn azonban az iskolások ismét elindulnak iskolába, így még égetőbb a kérdés, hogy jövő héten milyen sűrűn közlekednek az autóbuszok. A válaszért pénteken a közvállalat illetékeseihez fordultunk.

Vasárnap születik döntés a jövő heti menetrendről (Fotó: Gergely Árpád)

Vasárnap születik döntés a jövő heti menetrendről (Fotó: Gergely Árpád)

– A helyzet a Subotica-transnál megváltozott. A 144 járművezető közül jelenleg 61-en vannak betegszabadságon, ami kevesebb az elmúlt napokhoz képest. Igyekszünk lassan visszatérni a megszokott menetrendhez. Egyelőre a szombati menetrend van érvényben, kisebb módosításokkal. Hétfőn indulnak a diákok az iskolába. Az utasszállításban prioritást élvez majd, hogy elsősorban a diákokat, és természetesen a munkába igyekvő utasokat is a peremterületekről el tudjuk szállítani. Vasárnap fogjuk csak tudni, pontosan hány járművezetővel rendelkezünk majd a jövő héten, de ami a legfontosabb, végre elkezdett csökkenni azoknak a száma, akik betegszabadságon vannak – nyilatkozta lapunknak Milan Vasović, a Subotica-trans közlekedési ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a járművezetők jelenlegi száma még nem elegendő a teljes menetrend visszaállítására.

Pénteken újra indult buszjárat Szegedre és Zomborba. Milan Vasović elmondta, hogy a tervek szerint ezeket a buszjáratokat hétfőn is elindítják majd, mert sok diák veszi igénybe a szóban forgó járatokat. Ehhez hozzátette, hogy a jelenlegi állás szerint hétfőn Újvidékre is indul járat, reggel és délután egyaránt. A városi buszjáratok közül pénteken újraindult a 8A járat, amely a Lifka és a Vasutastelep között közlekedik és a 4-es buszjárat Nagyradanovác és a Lifka között. A közlekedési ügyvezető igazgató azonban arra figyelmeztetett, hogy a helyzet változhat, és a menetrendről a végleges döntést vasárnap hozzák meg, amikor már pontosan tudják, hány járművezető tért vissza a betegszabadságról. Ezért fontos, hogy az utasok kövessék az aktuális helyzetet.

– Vállalatunk tájékoztatja a sajtót a legfontosabb tudnivalókról. Azt tudom mondani, hogy kövessék a híreket a médián keresztül, valamint kísérjék figyelemmel vállalatunk honlapját – tanácsolta Milan Vasović.

Az utasok a vállalat honlapján (www.sutrans.rs) és a 024/555-566-os telefonszámon érdeklődhetnek a menetrendről.