2024. április 27., szombat

A város és az iskolák együttműködésének sikere

A Majsai Úti Általános Iskola tartományi és önkormányzati forrásokból új gázkazánt vásárol

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere és Újhelyi Ákos, a Szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja csütörtökön a Majsai Úti Általános Iskolába látogatott. A vendégeket Bognár Beáta, az intézmény igazgatója fogadta. A látogatás apropója az volt, hogy az intézmény tartományi és önkormányzati forrásokból új kazánt fog vásárolni. A projektum összértéke megközelítőleg hárommillió dinár.

Horvát Tímea, Bognár Beáta és Újhelyi Ákos (Fotó: Patyi Szilárd)

Horvát Tímea, Bognár Beáta és Újhelyi Ákos (Fotó: Patyi Szilárd)

– Tavaly novemberben pályázatot nyújtottunk be a Tartományi Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárságnál a gázgazán cseréjére. Ezen a pályázaton 1 millió 945 ezer dinárt nyertünk. 2000 óta fűtünk gázzal az iskolában. A jelenlegi gázkazánnal 5350 négyzetméter területet tudunk fűteni, de már annyira rossz állapotban van, hogy idő kérdése, mikor mondja fel a szolgálatot. Ez azzal járna, hogy hatszáznegyven diák és kilencven dolgozó maradna fűtés nélkül – nyilatkozta az iskola udvarában megtartott sajtótájékoztatón Bognár Beáta. Hozzátette, hogy az új kazán vásárlására szerdán írták ki a közbeszerzési pályázatot, amely nyolc napig tart nyitva. A projektum a közbeszerzési folyamat után fog realizálódni.

A kazán vásárlásához szükséges további pénzeszközöket a város biztosította az iskolának. Erről Horvát Tímea beszélt részletesebben a sajtótájékoztatón.

Ezzel a régi kazánnal 5350 négyzetméter területet fűtenek (Fotó: Patyi Szilárd)

Ezzel a régi kazánnal 5350 négyzetméter területet fűtenek (Fotó: Patyi Szilárd)

– Ez egy sikeres példája annak az együttműködésnek, amelyet Szabadka város önkormányzata tart fenn az oktatási intézményekkel. A sikeres pályázat után, amelyet egy sikeres pályázati tervdokumentáció átadása előzött meg, az önkormányzati költségvetésből tudtuk biztosítani a projektumhoz hiányzó önrészt. A projektum összértéke megközelítőleg hárommillió dinár, amelyből a város egymillió dinárt biztosít. Számunkra nagyon fontosak az iskolák infrastrukturális fejlesztései, az oktatási intézményekbe való beruházások, és gyermekeink biztonságának biztosítása. Ebben a kérdésben megkerülhetetlen az a tény, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség jelen van a városvezetésben, mert ez nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló sikeres projektumokat meg tudjunk valósítani – nyilatkozta a projektum kapcsán Horvát Tímea.

A sajtótájékoztató után Horvát Tímea és Újhelyi Ákos megtekintette az iskola régi kazánját, amelyet hamarosan lecserélnek.