2024. április 27., szombat

Egy kattintással a vásárlóhoz

Az internetes üzletvezetésről tartottak továbbképzést mikro- és kisvállalkozások képviselői számára

A szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara székházában szerdán Egy kattintással a vásárlóhoz címmel tartottak egynapos ingyenes továbbképzést mikro- és kisvállalkozások képviselői számára. Az eseményt a Szerbiai Nemzeti Internetcím-nyilvántartó Alapítvány (RNIDS) a NordNettel és a Tippnettel együtt szervezte meg.

A továbbképzés résztvevői (Fotó: Gergely Árpád)

A továbbképzés résztvevői (Fotó: Gergely Árpád)

– Ezt a továbbképzést két évvel ezelőtt kezdtük el szervezni. Az volt az alapgondolatunk, hogy minél több helyet bejárjunk Szerbiában. Erre azért volt szükség, mert a 2017-es kutatásaink arról árulkodnak, hogy nagy számban vannak olyan vállalkozók, akik egyáltalán nem érhetőek el a világhálón. Konkrétan a vállalatok negyvenhat százaléka egyáltalán nincs fenn az interneten. Ha megvizsgáljuk a mikrovállalkozások szintjét, továbbképzésünk célcsoportját, ott ez az arány negyvenkilenc százalék. Azt a következtetést vontuk le ebből, hogy a legfontosabb a továbbképzés, azaz az információ továbbadása. Rámutatni arra, hogy mik a világháló előnyei, hogyan használják szakszerűen a világhálót – nyilatkozta a továbbképzés előtt megtartott sajtótájékoztatón Predrag Milićević, az alapítvány marketing és kommunikációs osztályának vezetője.

Predrag Milićević előadásában az önálló internetcím előnyeiről beszélt (Fotó: Gergely Árpád)

Predrag Milićević előadásában az önálló internetcím előnyeiről beszélt (Fotó: Gergely Árpád)

A továbbképzés első előadását maga Predrag Milićević tartotta meg, aki a megjelent vállalkozóknak arról beszélt, miért jó, ha a vállalkozásuk önálló internetcímmel rendelkezik. Rámutatott arra, hogy a különböző közösségi oldalak is alkalmasak egy vállalkozás népszerűsítésére, de azt bármikor letilthatja az oldal működtetője, és akkor a vállalkozás teljesen eltűnik a világhálóról. Ezért célszerű, ha minden vállalkozás saját internetcímmel rendelkezik. A közösségi oldalakat pedig ajánlatos úgy kezelni, mint egy felületet, amelyen keresztül a vásárlókkal tudunk kapcsolatot tartani.

A folytatásban Aleksandar Kostadinović a biztonságos internetes üzletvezetésről, Dijana Milutinović pedig a világhálón való hirdetésről osztott meg fontos tudnivalókat a megjelent vállalkozókkal.