2024. április 27., szombat

Kettős bangkoki búcsú

Dušan Lajović Buenos Aires-i vereségét követően a bangkoki challenger nyolcaddöntőjében kiesett Janko Tipsarević és Viktor Troicki is, így a szerbiai teniszezők számára befejeződött a versenyhét, Dejana Radanovićot kivéve, aki a szlovákiai Nagyszombatban az este a 2. forduló meccsét játszotta a ranglistán 321. kínai Ma Sujuval. Kisebb meglepetés, hogy az antalyai női ITF-tornán Lukács Vanda fölényesen nyert a 6. kiemelt chilei Barbara Gatica ellen, vagyis Magyarországnak még két teniszezője van játékban, hisz Fucsovics Márton késő este Rotterdamban a napi műsor zárómeccsén a grúz Nikoloz Bazilasvilivel játszott a negyeddöntőért.

Az előző este vaskos meglepetése a bosnyák Damir Džumhur győzelme az Australian Openen elődöntős és a ranglistán 12. helyezett görög tehetség, Sztefanosz Cicipasz ellen. Mivel előző napon kiesett az orosz Karen Hacsanov is, a jövő reménységei közül a héten már csak az orosz Danyiil Medvegyev és a kanadai Denis Shapovalov maradt játékban. Utóbbi a visszatéréssel próbálkozó cseh veterán Tomáš Berdychet múlta felül a rotterdami 2. fordulóban.

Teniszberkekben nagy visszhangot váltott ki két edzőcsere. Előbb a női világelső japán Naomi Oszaka köszönte meg Saša Bajin munkáját, noha öt hónap alatt két Grand Slam-tornát is nyertek, majd alig két hónapos együttműködés után a svéd Thomas Johansson lépett vissza Filip Krajinović edzői posztjáról. Feltűnő, hogy a női ranglista első két helyezettje, Oszaka és Simona Halep is edző nélkül van.