2024. április 26., péntek

Tizenötmillió foglalkoztatásra

A zombori gazdasági tanács idei első értekezletén a korábbi elnök lemondása folytán új vezetőt választott. A tanács tagjai egyhangúlag Slobodan Lovrićot, a Sinagoga vállalat igazgatóját jelölték és választották, helyettese pedig Sava Dojić, pénzügyekkel megbízott városi tanácsnok lett. A tisztségekről a városi tanács hoz majd végleges döntést.

Az összejövetelen Sava Dojić ismertette, hogy a 2019-re vonatkozó helyi foglalkoztatási cselekvési terv megvalósítására 15 millió dinár áll rendelkezésre a városi költségvetésben. Ebből az összegből az önfoglalkoztatást, a nehezebben elhelyezkedők számára új munkahelyek nyitását, illetve falusi közmunkákat támogatnak. Az ülésen elhangzott, hogy a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat helyi fiókjának elektronikus nyilvántartása össze van kötve a Szociális Központéval, és ennek köszönhetően alkalom nyílik a szociális segélyen lévő munkaképes személyek egy részének foglalkoztatására a helyi cselekvési terv alapján.

Dušanka Golubović polgármester asszony ismertette a gazdasági tanács tagjai előtt részvételét Spanyolországban a Helyi Önkormányzatok Második Fórumán. A rendezvényen Zombor Szerbia és Spanyolország külügyminisztériumának köszönhetően mutatkozhatott be. A polgármester asszony kiemelte a fórum építő jellegét, és hogy Zombor egyike annak a húsz városnak, amely együttműködési megállapodást kötött Sevillával; mindezt a gazdasági tanács tagjai jó fejlesztési lehetőségként értékelték.