2024. április 26., péntek
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Izagirre jól kezdte a szezont

A rutinos Ion Izagirre összetett győzelmével ért véget a Valenciai Körverseny, amely fontos idény eleji felkészítő verseny a világ legjobb kerekesei számára. A diadal különlegessége, hogy a spanyolnak ez volt az első megmérettetése új csapata, a kazah Asztana mezében.

A 30 éves hegyimenő a legjobb volt a fő esélyesek közül az első nap időfutamán, majd minden további etapon kiegyensúlyozottan teljesített. A nagy kihívó, világbajnok Alejandro Valverde a döntő, negyedik szakaszon megszorongatta, de a meredek hegyi befutón nem tudott elég időt adni Izagirrének. A napot a brit Adam Yates, a Vuelta-győztes Simon ikertestvére nyerte meg. A vasárnapi valenciai sprintet a holland hajrás Dylan Groenewegen húzta be, míg korábban a héten szakaszt nyert a riói olimpiai bajnok Greg van Avermaet is.

Valenciai Körverseny, 3. szakasz (Quart de Poblet–Chera, 191 km): Greg van Avermaet 5:00:16 óra, Matteo Trentin, Luis Léon Sánchez, Alejandro Valverde, Mike Teunissen a. i. stb. 4. szakasz (Vila-Real–Alcala-Alcocebre, 188 km): Adam Yates 4:54:57 óra, Valverde a. i., Pello Bilbao +2 mp, Ion Izagirre a. i., Dan Martin +4 mp stb. 5. szakasz (Paterna–Valencia, 88,5 km): Dylan Groenewegen 1:50:17 óra, Alexander Kristoff, Matteo Trentin, Luka Mezgec, Nacer Bouhanni a. i. stb. Az összetett végeredménye: Izagirre 16:08:44 óra, Valverde +7 mp, Bilbao a. i., Martin +16 mp, Dylan Teuns +18 mp stb.