2024. április 27., szombat
ORSZÁGGYŰLÉS

Az ellenzék elfogadhatatlannak tartja képviselőik megbüntetését, a Fidesz a szabályok betartását várja el

Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják és minden jogi lehetőséggel élve fellépnek az ellen a büntetés ellen, amelyet Kövér László házelnök javasol kiszabni rájuk a munka törvénykönyve módosításának parlamenti szavazásakor tanúsított magatartásuk miatt. A Fidesz szerint a képviselőkre is ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint bárki másra.

A házbizottság tegnapi ülése után tartott sajtótájékoztatón a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese is hangsúlyozta: elfogadhatatlannak, törvénytelennek tartják a december 12-ei ülésen történtek miatt rájuk kiszabott pénzbüntetést, annak mértékét és minden magyar, illetve nemzetközi fórumon megtámadják majd a döntést.

Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: a képviselőkre ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint bárki másra. Ha a képviselők az ülésteremben agresszívan, erőszakosan viselkednek, akkor annak nyilvánvalóan kell, hogy legyen következménye – fogalmazott. Hozzátette: erre tett javaslatot a házelnök a törvényekkel összhangban, a javaslatot támogatta a Fidesz–KDNP.