2024. április 18., csütörtök
ZENTA

Növekszik a sportra szánt összeg

A klubok döntik el, mire költik a pénzt

Tegnap Zentán a városháza Andruskó termében tartották meg azt a gyűlést, amelyen Danilo Popov, a község sportért és ifjúságért felelős tanácstagja ismertette a klubokkal a 2019-es év sportköltségvetését. A korábban megjelent nyilvános tájékoztatás értelmében a finanszírozás összege az idén 25,4 millió dinár lesz, amely 400 ezer dinárral több az előző évinél. Az elmúlt időszakban a legnagyobb vitát az edzők fizetése váltotta ki, hiszen 2019-től nincs elkülönített rész a trénerek munkabérére.

Danilo Popov lapunknak elárulta, hogy a rendes éves programokra 19 millió, a sportlétesítmények és a bérletek költségeire 3,8 millió, a sportösztöndíjakra pedig 750 ezer dinár jut majd. Az elért eredmények és a pontozás alapján a legtöbb támogatást várhatóan a zentai birkózóklub kapja majd (összesen 1,7 millió dinár), őket a budoklub, a Tiszavirág kajakklub, az úszóklub stb. követi.

A klubok saját maguk dönthetnek arról, hogy az edzőket főállásban foglalkoztatják, vagy honoráriumi alapon fizetik őket. Ha versenyekre szeretnék fordítani ezt az összeget, arra is megadjuk nekik a lehetőséget. Zenta község költségvetésének négy százaléka a sportot illeti, más községeknél ez a szám 1-2 százalék. Minden téren nyitott vagyok a kommunikációra. Ha valamelyik klubnak segítség kell, azonnal ott vagyunk, s nem zárkózunk el attól, hogy tartományi szinten támogatásokat szerezzünk, ugyanakkor igyekszünk egyéb helyekről is szponzorokat toborozni” – mondta Popov.

A végleges határozatot a tervek szerint a hét végéig meghozzák, bővebb információval és edzői nyilatkozatokkal hétfői Sportvilág mellékletünkben jelentkezünk.