2024. április 27., szombat

Együtt a Petőfiért

Óbecsén aláírásgyűjtést szerveznek a szülők az alsóvárosi iskola megmentéséért

Pár nappal ezelőtt a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezete, pénteken este pedig a szülői tanács tagjai tartottak sajtótájékoztatót az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola ügyében. A politikusok és a szülők azért fordultak a nyilvánossághoz, mert a városban elterjedt a hír, hogy az iskolára, amelyben zömmel magyar gyerekek tanulnak, lakat kerülhet. A szülők tanácsa úgy döntött, petícióval küzd a 64 éves tanintézmény megmaradásáért, amelybe jelenleg 253 gyerek jár.

Fehér Rózsa felvétele

Fehér Rózsa felvétele

Az új községi iskolahálózat kialakítására márciusig kell javaslatot készítenie egy munkacsoportnak, és bár ennek a javaslatnak a készülő tartalmáról még nem kerültek nyilvánosságra adatok, az általános iskolai hálózatra vonatkozó kormányrendelet szerint egy általános iskolának legalább 480 diákja kell hogy legyen ahhoz, hogy működhessen. Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolának jelenleg 253 tanulója van, ezért tartanak sokan attól, hogy az intézményt becsukják.

Az iskola megmaradásáért síkra szálló petíciót mától lehet aláírni a Petőfi Sándor Általános Iskolában, munkanapokon 8 és 18 óra között, illetve ugyancsak hétfőtől az Együtt a Petőfiért Facebook-oldalon elektronikusan is támogatni lehet a kezdeményezést.