2024. április 27., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Nyolc érem az idény első versenyén

Inđiján Szent Száva napi súlyemelő tornát tartottak az általános és középiskolás tanulóknak, mely egyben a 2019-es év első versenye volt. A Spartacust a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói és a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola tanulói alkották, előbbieket Haskó Tibor, utóbbiakat Rozsnyik Ervin edzők vezették. A középiskolások között első helyen végzett Teodora Subanović (52+70, 122 kg) a nők 64 kg-os mezőnyében, Apró Dániel (62+81, 143 kg) 62 kilóban és Jovan Mirković (66+80, 146 kg) +109 kilóban, míg ezüstöt Hődör Patrik (63+78, 141 kg) 62 kilóban, Pásztor Filip (60+75, 135 kg) 73 kilóban és Haskó Viktor (95+130, 225 kg) 89 kilóban nyert. Az általános iskolások mezőnyében Szabó Ádám (30+35, 65 kg) a 61 kilóban, Dorozsmai Alex (45+55, 100 kg) pedig a 81 kilogrammosok kategóriájában szerzett egy-egy aranyérmet.

A Spartacus labdarúgó csapata törökországi edzőtáborban tartózkodik, ahol a Kék Galambok lejátszották első mérkőzésüket, melyen 3:0 arányban jobbnak bizonyultak a zenicai Čeliknél. A Kék Galambok közül Šormaz, Denković és Đenić volt eredményes.

A Spartacus férfi kézilabdázói megnyerték Verbászon a Drago Jovović-emléktornát. Az elődöntőben a szabadkai együttes 26:21-re legyőzte a kátyi Jugovićot, a döntőben pedig nagy csatában, 31:30 arányban bizonyult jobbnak a házigazda Vrbasnál. A Szuperliga szombaton folytatódik, a Spartacus a sereghajtó požegai Slogát fogadja.

Szabadkán tartották a röplabda leányifjúsági tartományi bajnokságot. Az első elődöntőben az újbánovci Omladinac együttese 3:0 arányban legyőzte a házigazda szabadkai Spartacust, a másik elődöntőben pedig a rumai Vizura ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak az Inđija együttesénél. A bronzmérkőzésen a Spartacus játszmaveszteség nélkül győzte le az Inđiját, a döntőben pedig az Omladinac hatalmas csatában, 3:2 arányban diadalmaskodott a Vizura felett. A négyesdöntő legjobb liberójának Tamara Ilićet választották a Spartacusból, a legjobb sáncoló Isidora Rodić a Vizurából, a legtechnikásabb játékos Ivana Lihtler az Omladinacból, a legjobb fogadó Katarina Gajević a Vizurából, a legeredményesebb ütőjátékos Irina Milanović az Omladinacból, a legjobb játékosnak pedig Vanja Savić bizonyult, ugyancsak az Omladinac együtteséből.

A szlovén Jesenice győzelmével ért véget Szabadkán a 14.Winter Classic elnevezésű nemzetközi veterán jégkorongtorna, melyet idén a megszokott kettő helyett egy korosztályban rendeztek meg. A hét ország tizenkét csapata három napon át szépszámú közönség előtt izgalmas mérkőzéseket vívott a nyitott szabadkai pályán. A tornagyőztes Jesenice mögött a második helyet az újvidéki Vojvodina, a harmadikat a szabadkai Spartacus szerezte meg. A szervezők elmondása szerint az idei tornát teljesen önerőből szervezték meg, mivel a várostól egyetlen dinár támogatást sem kaptak. A Spartacus a következő összeállításban lépett jégre: Vastag Zoltán, Davor Vujković, Prvoslav Desnica, Miodrag Kerleta, Ladócki Csaba, Vanja Krstić, Aleksandar Skenderović, Ivan Temunović, Sándor Zsolt, Slobodan Janačković, Kószó Miklós, Fazekas Đorđe, Vladimir Večić, Uroš Brestovac, Dimitrije Ižipac, Dejan Basarić, Ignjatije Ižipac, Zoran Čulin, Srđan Dakić.