2024. április 27., szombat

Támogatás három- és négygyermekes munkanélküli anyák részére

Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának 2018. december 20-án megtartott ülésén rendelet született arról, hogy a munkanélküli anyák a harmadik és a negyedik gyermek után anyasági pótlékot igényelhetnek. Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Társadalmi Tevékenységek Titkársága értesíti a polgárokat, hogy a kérelmeket Szabadkán is átadhatják.

A pénzbeli segélyre jogosult az az anya, aki 2018. július elseje után szülte meg harmadik vagy negyedik gyermekét, aki a Szerb Köztársaság állampolgára, aki a gyermek megszületését megelőzően legkevesebb egy évig Vajdaság Autonóm Tartomány területén élt, aki közvetlenül gondoskodik a megszületett gyermekről, beleértve azt is, hogy előző gyermekei nincsenek nevelőcsaládban elhelyezve, nem adták örökbe őket, és nem vonták meg tőlük a szülői jog gyakorlását, valamint aki a gyermek megszületése előtt egy évig, illetve a szülést követő időszakban a kérelem átnyújtásáig megszakítás nélkül szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában.

Szabadkán az érdekeltek a Közigazgatási Hivatal Ügyfélszolgálatának kettes számú ügyfélpultjánál adhatják át kérelmüket. Bővebb információ a 024/626-940-es vagy a 024/626-822-es telefonszámon kapható.