2024. április 27., szombat
TEKE

Új pálya Szenttamáson

Több mint tíz év elteltével ismét tekézhetnek a szenttamásiak és környékbeliek, mégpedig a régi helyen, de egy teljesen új pályán. A tartományi szaktitkárság közleménye szerint a szenttamási sportközpontban Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott titkár, valamint Radivoj Paroški községi elnök nyitotta meg az új sporthelyet. Teljesen átépítették és új felszereléssel látták el a régi tekepályát.

A Tartományi Sport és Ifjúságügyi Titkárság a legfontosabb feladatai közé sorolta a sportközpontok, tornatermek és más rekreációs létesítmények felújítását, a szenttamási önkormányzatban pedig partnerre találtunk, együttműködésünk, mint látható, sikeres – mondta Batez, és hozzáfűzte, hogy a szenttamási Sport- és Idegenforgalmi Központ Vajdaság egyik legrégebbi ilyen létesítménye, ma kitűnő állapotban szolgálja a sportélet fejlesztését.

Paroški ismertette, hogy a teljes újjáépítést és felszerelést közösen finanszírozta a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, valamint Szenttamás község 2,5, illetve 2 millió dinárral.

Teljes tíz évig volt zárva az objektum, ez alatt az idő alatt a sportközpont hulladéklerakójaként szolgált, most pedig olyan tekepálya van itt, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – jelentette ki Paroški.

Slobodan Subić, a sport- és turisztikai központ igazgatója összegezte, hogy tavaly összesen majdnem 8 millió dinárt fektettek be: 2,5 millió dinárból rendbe hozták a nagyterem pályáit, 4,5 millióból pedig meglett az új tekepálya. Mint mondta, a nagytermet 13 klub használja állandó jelleggel, most ezek száma 14-re emelkedik. A teke iránt nagy az érdeklődés, mindössze két nap alatt lefoglalták az időpontoknak több mint a felét.