2024. április 26., péntek
AUTÓVERSENYZÉS – MAGYAR SZLALOMBAJNOKSÁG

Árok Zoltán harmadik

Befejeződött a 2018-as magyar amatőr szlalom-autóbajnokság, amelyet hét helyszínen rendeztek meg. Az idei bajnokságon a magyarkanizsai Árok Zoltán – aki már több éve rendszeresen részt vesz ezen a versenyen – Zastava Yugo személygépkocsival a következő helyezéseket érte el: Kiskunlacházán a 17. Drag Racing Kupán első hely, Kakucs Ringen a 74. Heg Csi Race Kupán harmadik hely, Hatvanon a 75. Heg Csi Race Kupán második hely, Kalocsa Foktőn az 1. Reptér Kupán negyedik hely, Nagyatádon az 1. Nagyatád Kupán harmadik hely, Kiskunlacházán a 18. Drag Racing Kupán második hely, Kakucs Ringen a 76. Heg Csi Race Kupán harmadik hely.

Árok Zoltán a hét versenyen egyszer végzett az első, kétszer a második, háromszor a harmadik és egyszer a negyedik helyen. Összesítettben az S-2 széria kategóriában 1001 és 1400 cm3 között, 44 ponttal a harmadik helyet szerezte meg, abszolút sorrendben pedig a harmincnegyedik lett.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást a Heves megyei Poroszló külterületén levő két útközi Graefl Majorban tartották meg. Árok Zoltánnal az idei versenyről beszélgettünk.

Hogyan értékeled az idei versenyévadot, és eddig melyek voltak a leglátványosabbak?

Számomra sikeresen fejeződött be az idei amatőr szlalom-autóbajnokság, amelyet hét helyszínen rendeztek meg. Az idei szezonban két új helyszínen először rendeztek versenyt, mégpedig Kalocsán a foktői reptéren, Nagyatádon a város lezárt és külön biztosított utcáin, viszont az idén a Hungaroringen nem rendeztek futamot. A kalocsai versenyt nyáron, a foktői volt katonai reptéren tartották meg, durva beton felületű pályán, amely a nagy hőség miatt megnehezítette a versenyzési feltételeket. Nagyatádon a városban rendezett utcai versenyen, sok néző előtt, főleg a biztonsági célba érésen volt a fő hangsúly. Újdonság, hogy az idén minden helyszínen négy futamon vettünk részt, ezek közül a zsűri a három legjobbat vette figyelembe a pontozásnál. Én részt vettem mind a hét futamon, sikeresen célba értem, és kategóriámban megszereztem a harmadik helyet. Habár nem sikerült megvédeni a tavalyi bajnoki címet, mi az elért helyezést sikeresnek tartjuk, mivel mindent megtettünk a cím megvédése érdekében. Az idei versenyen is szoros küzdelmeket vívtunk, amelyekben az ellenfelek közül ketten sikeresebben összpontosítottak és teljesítettek, így megelőztek a végső sorrendben.

Melyek a jövő évi tervek, és mi várható a következő versenyévadtól?

Jövőre is szériakategóriában versenyezek, amelyben egyelőre nem várhatóak jelentős változások az autók műszaki feltételeiről, úgyhogy rendszeres karbantartással fel tudunk készülni az új idényre. Ezenkívül szeretnénk az autónkat felgyorsítani a jövő évi versenyre, amit az előírt szabályok szerint tervezünk megvalósítani. Mi 2019-ben is indulni akarunk minden olyan versenyen, amelyben a mezőny nagyon erős, de célunk az eredményes szereplés, hogy minden pályán célba érjek, és természetesen a minél jobb helyezés elérése is – mondta Árok Zoltán.