2024. április 27., szombat

Fényűző villái vannak a volt igazgatónak

Nikola Petrović, a Szerbiai Villanyhálózat (Elektromreža Srbije – EMS) volt igazgatója, Aleksandar Vučić államfő komája, villát építtetett a Dedinjén, felesége pedig megvásárolt egy állami épületet a Košutnjakon; becslések szerint a két épület a telekkel együtt több mint 4 millió eurót ér. Ezt állapította meg és közölte tegnap a Bűnözést és Korrupciót Kutató Hálózat (KRIK).

A civil szervezet információi szerint a házaspár a legtöbb szerbiai ember számára mesés vagyont az utóbbi két évben szerezte, miután Nikola Petrović távozott az EMS állami vállalat éléről. A KRIK portálján az is olvasható, hogy a Petrović házaspár furcsa módon jutott a vagyon birtokába: az ingatlant mindkét esetben előbb más vásárolta meg, majd rövid idő után továbbadta nekik. A dedinjei telket Dragan Klisura vette meg, majd néhány hónappal később eladta Petrovićnak, aki villát építtetett rajta. A košutnjaki ingatlant a házaspárt előbb bérelte a DIPOS állami cégtől, majd 2 évvel később Mladen Vuković, a Plus media marketingügynökség tulajdonosa vásárolta meg, és nem egész egy hónapra rá átadta Petrovićnénak.

Nem ismeretes, honnan volt ennyi pénzük Petrovićéknak. A férj a Korrupcióellenes Ügynökségnél bejelentette ugyan, hogy van megtakarított pénze, ennek összegét azonban a KRIK-nek sem sikerült kinyomoznia.