2024. április 26., péntek

Lemond az ellenzéket vezető pozíciójáról Željko Veselinović

A politikust a sajtóban tett kijelentései miatt szövetségesei is bírálták

Lemond funkciójáról Željko Veselinović, a Szövetség Szerbiáért ellenzéki koalíció egyik vezetője, adja hírül a Beta hírügynökség Veselinović közösségi oldalán megjelent bejegyzésekre hivatkozva.

– Tisztában vagyok vele, hogy impulzív kijelentéseimmel károkat okozok a szövetségnek és nincs kétségem afelől, hogy a kormányzó pártok képviselői visszaélnének minden egyes további kijelentésemmel az ügy kapcsán – áll a politikus bejegyzésében a lemondás indoklásaként.

Az ügy hátterében az a megemlékezés áll, amelyet a hatalom ellen rendszeresen tüntető csoportok szerveztek a ma pontosan egy évvel ezelőtt meggyilkolt Oliver Ivanović mérsékelt koszovói szerb politikusnak. Miután Željko Veselinović a sajtóban keményen kritizálta Ivanović özvegyét amiért az nem vesz részt a megemlékezésen, szinte az összes kormánypárti politikus azonnal elítélően reagált, s osztotta véleményüket Dragan Đilas a Szövetség Szerbiáért ellenzéki koalíció másik vezetője is.

–  természetesen folytatom a kormány elleni harcot, mint az Összefogás Szakszervezet elnöke, és természetesen továbbra is a Szövetség tagjaként – tette hozzá bejegyzésében Željko Veselinović.