2024. április 26., péntek

Folytatódtak a rendőrségi akciók

Ismét bűnözők kerülhetnek rács mögé

A nap folyamán több szervezett akció keretén belül a rendőrség bűnözőkre csapott le Novi Pazar, Sjenica és Tutin területén. Az információk szerint a legsúlyosabb bűncselekményekért felelős személyek után kutattak, kábítószercsempészeket tartóztattak le, illetéktelen fegyvertartással, bántalmazásokkal, zsarolásokkal gyanúsított illetőket állítottak elő.

A letartóztatott személyek pontos számát nem közölték, annyit lehet tudni, hogy közöttük többen akadtak olyanok is, akik ellen még korábban körözőlevelet adtak ki.

Kétnapos előzetes letartóztatást rendeltek el ellenük, hamarosan az ügyészségre vezetik őket meghallgatásra.

Mint ismeretes, a rendőrség és az ügyészség együttműködésének köszönhetően még péntekre virradó éjjel és a délelőtt folyamán a belügyesek mintegy 150 személyt állítottak elő a legsúlyosabbnak számító bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt: gyilkosságok, emberölési kísérletek elkövetésével, kábítószer-csempészettel gyanúsítják őket. A rendőrség még az éjszaka folyamán letartóztatta több bűnbanda vezetőjét is. Narkóklánok is a hatóság célkeresztjében voltak, így több tucat olyan házat, lakást is átkutattak a rendőrök, amelynek a tulajdonosai a legismertebb szerbiai bűnbandák vezetői. A sajtóinformációk szerint Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Linda, Veselin Vukotić is az őrizetbe vett személyek között van, valamennyiük neve jól ismert alvilági körökben, mutatott rá a szerbiai média.

Ma Aleksandar Vučić arról számolt be, hogy Szerbia bevezeti az életfogytig tartó börtönbüntetés intézményét a legsúlyosabb bűntettek szankcionálása érdekében, az állam engedékenynek tartja a jelenlegi büntetéseket.