2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Sűrű évindító

Már az év elején sűrű program vár a magyar női vízilabda-válogatottra, Bíró Attila együttese előbb a holland (január 12.), majd a francia (január 15.) válogatottal mérkőzik meg a világliga, illetve Európa-kupa selejtezőjében. A szakember nem is tétlenkedett újév után, hamar összehívta 17 fős keretét, amely már megkezdte a munkát, s pénteken utazik Hollandiába. A szakvezető elmondta, a két mérkőzésen más-más csapatot kíván kiállítani, de a kijelöléssel még vár.

Az Európa-bajnok Hollandia erejét nem kell különösebben ecsetelni, ugyanakkor nincs mitől tartanunk, fel tudjuk venni velük a versenyt, ezt már többször bizonyítottuk. A franciák elleni meccs kapcsán nem a korábbi, egri összecsapásunkból kell kiindulni, már csak azért sem, mert idegenben mindig sokkal nehezebb ellenük játszani. Illetve ne feledjük, ott van a decemberi mérkőzésük, amelyen csak egyetlen góllal kaptak ki az olaszoktól, ami mindenképpen figyelemre méltó, tiszteletet parancsoló eredmény!” – nyilatkozta Bíró.

A magyar női válogatott kerete: Gangl Edina, Kasó Orsolya, Magyari Alda és Tóth Eszter (kapusok). Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda (mezőnyjátékosok).