2024. április 27., szombat

A téli szolgálat felkészült a havazásra

Ismét havazik a tartományi székvárosban, a hétvégén nagyobb mennyiségű hó eshet, a téli szolgálatban azonban ezúttal is felkészülten várják a zimankót.

Egyelőre csak kisebb intenzitással havazik Újvidéken, de a hétvégén komolyabb hótakaró kialakulása lehetséges. Ótos András fotója a legutóbbi „hóhelyzet” során készült, december 17-én

Egyelőre csak kisebb intenzitással havazik Újvidéken, de a hétvégén komolyabb hótakaró kialakulása lehetséges. Ótos András fotója a legutóbbi „hóhelyzet” során készült, december 17-én

– Újvidéken folyamatosan havazik kisebb-nagyobb intenzitással, a téli szolgálat szünet nélkül dolgozik a hó eltisztításán. Egyelőre nem volt komolyabb fennakadás a forgalomban – mondta Vladimir Stojković, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja. Hozzátette: a legtöbb hó a város szerémségi oldalán hullott, ezért a téli szolgálat ezekre a városrészekre összpontosított, de vannak olyan városrészek is, ahol alig esett hó – olvasható a Vajdasági Rádió és Televízió honlapján.

– Főként az első prioritású utakat tisztítják a téli szolgálat dolgozói, így zavartalan a városi közlekedés és a sürgősségi osztály járműveinek az elhaladása is zökkenőmentes. Pénteken reggel óta 23 hókotró és hótisztító egység dolgozik a terepen, beleértve a jegesedett útszakaszok tisztítására alkalmas különleges munkagépeket is. Egyelőre nincs szükség a rendkívüli állapot bevezetésére, mert kevés hó hullott, de a többi hókotrót is készenlétbe helyezték – magyarázta a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja.

Gojko Etinski, a téli szolgálat vezetője elmondta, hogy a városban egyelőre nincsenek jeges úttestek, de a járművezetőket óvatosságra intik, és arra kérik őket, legyenek türelmesek a közlekedésben. – Húsz munkagép és 150 dolgozó dolgozik folyamatosan 24 órán keresztül az utak, járdák megtisztításán, nincs fennakadás a közlekedésben – mondta Danijela Jankov, a Čistoća közvállalat illetékese a Tanjug hírügynökségnek.

A Parking servis közvállalatban elmondták, hogy készenlétben állnak az újabb, hétvégi hideg hullám beköszöntésére, a parkolókat folyamatosan tisztítják a legforgalmasabb városi útszakaszokon.