2024. április 27., szombat

Kifogyott a fejes gólokból?

2007 óta először fordult elő, hogy Lionel Messi nem adott fejes gólt egy év leforgása alatt.

A Barcelona és az argentin csapat szupersztárja 51 góllal fejezte az évet a klub és az ország részére, de egyiket sem fejjel szerezte. Nyolcadik alkalommal fordult elő, hogy 50 góltól többet rúgott ugyanabban az évben, de 11 év leforgása alatt először fordult elő, hogy egyetlen fejes gólt sem szerzett.

Az 51-es gólszáma azt is jelzi, hogy ő volt az idén az egyedüli játékos aki 50 gól felett teljesített, kettővel többet, mint régi riválisa Cristiano Ronaldo, aki 49 labdát juttatott be az ellenfél hálójába a Real Madrid, a Juventus és a Portugál csapat részére.

Messi 15 La Liga gólt rúgott eddig a 2018-19-es felállásban, 13 labdát bal lábbal, míg kettőt jobb lábbal. A 2017-18-as szezonban a 34 La Ligában szerzett góljából 32-őt szerzett bal lábbal és kettőt jobb lábbal.
A bal lábas mesterjátékát Brazíliából Pele kritizálta, aki azt állította, hogy a 31 éves játékos nem érdemli meg, hogy a világ legjobbjaként említsék.

Az argentin és az FC Barcelona csapat csatára szélesebb körben kapta meg a legrangosabb elismeréseket minden idők legjobb játékosaként a 2004-es professzionális bemutatkozását követően. Tizennégy évvel később, 2018 márciusában karrierje hatszázadik gólját szerezte a spanyol ligában (La Liga) az Atlético Madrid elleni meccsen.

2018-ban Messit megválasztották a Barcelona állandó kapitányává, egy újabb La Liga és Copa del Rey serleggel gazdagodott. Kiérdemelte az ötödik európai Aranylabdát és a La Liga legjobb játékosává választották hetedik alkalommal.