2024. április 26., péntek

Sikeres volt a szakmai premier

A Švejk bemutatójára készül a topolyai Mara színtársulat

Az idei, komolyabb hangvitelű Rükverc után a jövő év elején újra vidámabb, ám ugyanúgy elgondolkodtató darabbal mutatkozik be közönségének a topolyai Mara amatőr színtársulat. Jaroslav Hašek Švejk című regényének egy színpadi átiratára esett a választásuk. A színmű rendezésére Táborosi Margarétát kérték fel a topolyaiak. Tegnap este a Művelődési Ház mozitermében tartották meg a darab szakmai bemutatóját, amely képet adott a több hónapos próbák folyamatáról, és felszínre kerültek olyan momentumok, amelyeken még lehet és kell csiszolni a nagyközönség előtti bemutatóig.

Kiss Viktor felvétele

Kiss Viktor felvétele

– Ismerve korábbról a társulatot, tudtam, hogy közösen meg tudunk birkózni ezzel a darabbal – nyilatkozta lapunknak Táborosi Margaréta. – Mindenképpen egy könnyedébb, vidámabb darabot kértek a következő bemutatójukra. Megtaláltam ezt az átiratot Spíró György átdolgozásában, és ezt fogjuk velük színre vinni. Ez egy szórakoztatóan elgondolkodtató előadás lesz.

– Szeretnénk a magyar kultúra napja táján a nagyközönségnek is bemutatni a darabot – mondja Sörfőző Károly,a Mara színtársulat vezetője. – A darab tulajdonképpen már összeállt és már csak a csiszolgatások vannak hátra, illetve meg kell oldani azt, hogy a meglehetősen sok anyagból mi is és hogyan maradjon meg a bemutatóra, egy kerek egészet képezve.

A próbákról, az előkészületekről bővebben lapunk ünnepek utáni számaiban részletesebben is beszámolunk.