2024. március 29., péntek

Új év, új igazgató

Ülésezett a kishegyesi képviselő-testület

Pénteken tartotta 25. ülését a kishegyesi községi képviselő-testület a jelenlegi összetételében. Az év utolsó ülése mindössze fél órás volt, és a jelenlevők hét napirendi pontot vitattak meg. Ezek közül vitathatatlanul a leglényegesebb a Dr. Márton Sándor Egészségház igazgatójának felmondása volt. Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke ennek kapcsán elmondta, hogy dr. Zdenka Vujović-Stevović már szeptemberben benyújtotta lemondását.

Új, megbízott igazgató a kishegyesi egészségház élén (Fotó: Lakatos János)

Új, megbízott igazgató a kishegyesi egészségház élén (Fotó: Lakatos János)

– Az egészségház komoly intézet, így valóban lényeges döntést kellett meghoznunk. Dr. Zdenka Vujović-Stevović már korábban benyújtotta lemondását az igazgatói tisztségről, de idáig kerestük, hogy ki lehet az utódja, aki majd megfelelően el tudja látni ezt a feladatot. Sikerült megtalálni az utódot dr. Marko Martinović személyében, akit most 6 hónapra neveztünk ki megbízott igazgatónak. Fél év múlva ki kell írni a pályázatot az igazgatói posztra, amelyre  dr. Marko Martinović nagy eséllyel pályázhat. Az eddigi igazgató személyes okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását. Mi elfogadjuk az ő döntését, habár személy szerint az a véleményem, hogy megállta a helyét igazgatóként – mondta el az elnök.

Az igazgatóváltás mellett a képviselő-testület elfogadta a községi költségvetés módosítását is. Erre egy késedelem miatt volt szükség – tudtuk meg Szűgyitől.

– A tervek szerint december elejére az önkormányzat, a rendőrség és az egészségház épületébe be kellett volna szerelni a gázfűtést. Sajnos építkezési és szerelési gondok voltak, és az időjárás is közrejátszott abban, hogy a beszerelési munkák elhúzódjanak. Emiatt a költségvetésbe be kellett építeni a fűtőanyag vásárlását az említett intézmények és az iskolák számára, ugyanis az iskolákban is folyik a gázfűtés beszerelése. Reményeink szerint január derekára befejeződnek a munkálatok, és korszerű gázfűtés lesz minden intézményünkben – hangoztatta az elnök, majd arról is beszámolt, hogy az önkormányzat az egészségház számára vásárolt egy mikrobuszt, amellyel a dialízises betegeket tudják szállítani Verbászra. A képviselő-testületnek most határozatot kellett hoznia arról, hogy e gépjárművet hivatalosan is átadhassák az egészségháznak használatra.

A képviselők elfogadták a közigazgatási illeték módosítására vonatkozó határozatot is. A módosításra azért volt szükség, hogy az építkezési iratok beszerzésének illetékei összhangban legyenek a szerbiai előírásokkal és törvényekkel. A módosításoknak köszönhetően a rendszer egyszerűbb és átláthatóbb lesz, viszont az árak nem változnak – hangsúlyozta Szűgyi, majd hozzáfűzte, hogy ezek az illetékek a környéken Kishegyes községben a legalacsonyabbak.