2024. április 26., péntek

Adományok az egészségügyi intézményeknek

Az Apolo gyógyszertár ajándéka a zentai egészségháznak és kórháznak

A Zentán is kirendeltséget működtető Apolo gyógyszertár tegnap egészségügyieszköz-adományban részesítette a Zentai Közkórház gyermekosztályát és a Zentai Egészségházat.

Dr. Vasas Mihály átveszi az adományokat Szabó Szilviától (fotó: Horváth Zsolt)

Dr. Vasas Mihály átveszi az adományokat Szabó Szilviától (fotó: Horváth Zsolt)

Szabó Szilvia, a gyógyszertár igazgatója napilapunknak elmondta, hogy az elmúlt év folyamán felmérték, melyek azok az eszközök, amelyekre égető szükség mutatkozott a két egészségügyi intézményben, ezekből állították össze a csomagjaikat. A Péterrévén, Adán és Zentán is üzlettel rendelkező gyógyszertár évente elkülönít egy bizonyos összeget e települések megsegítésére. Így Adán az óvodáknak és az iskoláknak adakoztak, Zentán pedig úgy ítélték meg, hogy az egészségügyi intézményeknek van a legnagyobb szükségük az adományaikra.

Dr. Surján Gusztáv, a Zentai Egészségház igazgatója szerint az egészségháznak szánt csomagok olyan egészségügyi eszközöket tartalmaznak, amelyekre tényleg szükségük van, és amelyeket az egészségház, a mentőszolgálat és a gyermekorvosi rendelő dolgozói naponta használnak.

Hasonlóképpen nyilatkozott dr. Vasas Mihály, a zentai kórház igazgatója is, aki szerint azonkívül, hogy mindez jelentős gesztus a gyógyszertár részéről, egyben óriási segítség is a kórház számára, majd hozzátette, az adományban lévő korszerű lázmérők, vérnyomásmérők stb.

fogyóeszközöknek számítanak, amelyek egy-két év alatt tönkremennek, és tetemes összegbe kerül a lecserélésük. Az egészségház és a kórház ezenkívül kapott még inhalátorokat, vércukormérőket, pulzoximétereket és korszerű digitális mérlegeket is.

A kórház igazgatója elmondta, hogy egészségügyi intézményükbe megérkezett a várva várt modern CT-berendezés is, amelynek beépítése és a helyiség elkészítése már folyamatban van, így várhatóan február közepétől, legkésőbb március elsejétől üzembe is helyezik.