2024. április 26., péntek

Megindult a körforgalom a Csillagon

Óbecsén hivatalosan is átadták rendeltetésének az új Csillag teret

Több hónapig tartó munkálatok után most már járművel is be lehet hajtani az óbecsei Csillag térre. A forgalmas csomópontba öt utca torkollik, emiatt sokan nem tartották biztonságosnak itt a közlekedést – ezentúl körforgalom könnyíti majd a sofőrök dolgát.

Az „ötágú” Csillag téren megindult a körforgalom (Fotó: Fehér Rózsa)

Az „ötágú” Csillag téren megindult a körforgalom (Fotó: Fehér Rózsa)

A Csillag tér 34 millió dinárba kerülő átépítését a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 25 millió dinárral támogatta, előtte a Dositej utca felújítására érkezett ugyaninnen 39 millió dinár. A mai átadás alkalmával Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes azt mondta: a tartományi kormány és az óbecsei önkormányzat közös munkájával folyamatosak a beruházások ebben a községben, de Vajdaság mind a 45 önkormányzatában is.

A megújult téren ezentúl nem lehet parkolni, de a szomszédos Dositej utcában az idei felújítás után a korábbinál több lett a parkolóhely, és a Miloš Crnjanski utcában is ki fognak alakítani parkolókat. A Csillag teret tavaszra fásítással fogják tovább csinosítani, de Dragan Tošić polgármester elmondása szerint jövőre a Miloš Crnjanski utca Csillag tér és Jovan Zmaj utca közötti részét, a Csuka Zoltán utcát a jelzőlámpáig és a Gerberék utca Miloš Crnjanski utca és a főtér közötti részét is felújítják.

A tartományi kormány és az önkormányzat képviselői a sportközpontba is ellátogattak, ahol tetőfelújításra adott 30 millió dinárt a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, a sporttitkárság pedig négymillió dinárt biztosított különféle sporteszközök beszerzésére.